За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Допълнителна подкрепа за деца със специални потребности и техните семейства в Карин дом

През 2020г. Карин дом стартира партньорство с Фондация Медикор за предоставяне на терапия и консултации на деца със специални нужди и техните семейства. Доброто ни съвместно сътрудничество доведе до положителни, ефективни и дългосрочни резултати в грижата и подкрепата за деца и семейства. Фондация Медикор продължава подкрепата си за Карин дом за периода 2022-2023г, като разширяваме набора от дейности, които да подкрепят развитието и благосъстоянието на децата, семействата и общността като цяло.

Проектът ще обхване деца със специални потребности на възраст 0-8 години, които посещават Карин дом, като ще предостави допълнителни възможности за включване в семейни групи, обучения и тренинги за родители и членове на семейството, консултации – социални и психологически, групови занимания, насоки за работа в домашна среда и други. В контекста на новия комплекс за социални, здравни и образователни услуги за деца Карин дом, организацията ни ще отвори вратите си за повече деца и семейства, предоставяйки безплатен достъп до функционална и адаптирана среда, висококвалифицирана подкрепа, здравна грижа, хидротерапия, консултиране и диагностика.

Фондация Медикор е независима благотворителна фондация със седалище в Лихтенщайн. Основана е през 1995 г. благодарение на щедра частна инициатива. Фондация „Медикор“ е подчинена на Надзорния орган на Фондация Лихтенщайн (STIFA) и е основател на Асоциацията на благотворителните фондации в Лихтенщайн. В допълнение, Фондация Медикор е член на Европейския фонд за фондации (EFC).