За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Иван Станчов на 92г – Честит Рожден Ден на българина с голямо сърце!

1 април 2021

Иван Станчов на 92г!
Пожелаваме му да бъде честит, здрав и да продължава да вдъхновява със своя личен пример и живот!

Преди почти четвърт век, завръщайки се в България, Иван Станчов сбъдва една голяма своя мечта – създава Карин дом с много любов в едни трудни времена. Карин дом е олицетворение на неговата обич към децата и мечтата всяко дете да бъде отглеждано с любов, да учи и да има щастливо детство. Днес тази смела мечта продължава да живее, да се развива в синхрон с променените нужди на обществото ни и да предлага подкрепа на децата и техните семейства.
Началото е поставено преди 25 години, а мечтите на Карин дом продължават да бъдат все така смели и с визия за бъдещето.

Иван Станчов е роден на 1 април 1929 г. в гр. София. Той е син на Иван Димитров Станчов (1897-1972) и на Марион Мичъл Станчов (1903-1994). Има трима братя и три сестри. Семейството е принудено да емигрира от България през 1943г. по политически причини. Иван Станчов-Младши завършва Университета Джорджтаун във Вашингтон, САЩ. Служи в Американската армия (в Българската рота в Германия). Работи за Ай Би Ем в Ню Йорк, Рио де Жанейро и Париж, където заема мениджърски постове в отделите за маркетингови проучвания и продажби. Вицепрезидент е на корпорациите ИТЕЛ и Сторидж Текнолъдж в Лондон. Иван Станчов без прекъсване се занимава с благотворителна и обществено-полезна дейност. Основател, почетен член и пожизнен посланик на идеята и ценностите на Фондация Карин дом , основател е на Дом “Гаврош” – Варна и др.

Иван Станчов или Джони, както го наричат приятелите му е филантроп, пътешественик, градинар, мечтател и вечен оптимист, за когото няма невъзможни неща, посвещава живота си на каузата на децата със специални нужди и вдъхновява много последователи да мечтаят заедно за един по-добър свят. Иван Станчов живее дълги години в чужбина, но никога не забравя своите български корени, а през 1996 година създава Фондация Карин дом в наследствената си къща в Морската градина на Варна с една голяма мечта – да няма деца изоставени в домове.

Можете да научите повече за обичания дипломат, филантроп и любител- градинар – Посланик Иван Станчов от следните линкове: 

 

За нас е огромна чест, че познаваме г-н Станчов и много пъти сме имали удоволствието да се докоснем до неговата личност, да се учим от неговия опит и да споделяме общи ценности.

Благодарим за вдъхновението, заразителната доброта и ентусиазъм! Благодарим за вярата, че няма невъзможни неща и мечтите трябва да бъдат следвани!

Бъдете много здрав, г-н Станчов, обичаме Ви!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни