За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Музей „Посланици на доброто“

Скъпи приятели, изкушени от историята и любознателни пътешественици, вярващи в доброто!

Включете се в нашето пътуване във времето и посетете музей „Посланици на доброто“, посветен на благотворителността и филантропията в Карин дом. Постоянната експозиция отвори врати на 8-ми юли по повод отбелязването на 21-ия ни рожден ден.

Музей „Посланици на доброто“ се намира в конферентната зала и в съчетание с прекрасната градина на Карин дом, представлява една интересна дестинация за ученически групи, както и за всички граждани и гости на Варна, изкушени от историята и силата на добрите дела. Неговата мисия е да припомни, че българите са не само много талантливи, но и с добри сърца, готови да подкрепят значимите каузи в обществото. Да даде поглед върху благотворителността като към нещо, което всеки от нас може да направи не само чрез финансови средства, но и посредством доброволчество.

Интересни събития и личности, оставили спомен с добрите си дела, са намерили своето място в експозицията и ще поведат гостите в едно пътуване с вълнуващи спирки и оставени дълбоки следи от нашите предци и съвременници, които определено ще Ви вдъхновят.

Музей „Посланици на доброто“ се реализира от Карин дом с финансовата подкрепа на Фондация Америка за България и е една задължителна спирка за всички, които искат да си припомнят или да научат децата си, че най-доброто, което можем да направим е да предадем нататък.

На входа на Музей „Посланици на доброто“

Залата отделя и специално внимание на варненската следа в подкрепата към едни от най-уязвимите групи, каквито са децата със специални нужди. Тази част от историята на нашия град е разказана чрез живота и делото на Иван Станчов. Музеят ще разкрие малко познати факти за семейната история на Станчови и техния пример в това как доброто и желанието да помагаш на другите може и трябва да се възпитава още в семейството. Това е и основното послание на експозицията – да помагаш е култура и мисия, която се възпитава и която си струва да остане жива.

Не на последно място, посетителите ще могат да се потопят в атмосферата на Карин дом, който вече 21г. създава възможности и подкрепя децата със специални нужди и техните семейства. Всички малки и големи стъпки в сбъдването на тази цел са постигнати именно благодарение на общите усилия на много благодетели и доброволци, някои от които останали във времето с имената си, други пожелали да останат анонимни – всички обединени от „титлата“ – Посланици на доброто.

Тези и много други интересни факти за историята на филантропията и благотворителността в България, може да научите в Музей „Посланици на доброто“ в Карин дом. Интимна колекция от истории, посветена на тези, решили да отделят част от благосъстоянието, времето и усилията си в подкрепа на каузи, променили живота на мнозина.