За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Безплатен уебинар за родители: „Как да говорим с другото дете в семейството за затрудненията на детето с аутизъм?“ – 28-ми Април

31 март 2021

!Запис на уебинара можете да гледате ТУК!

Скъпи родители,

знаем, че темата ви вълнува и имате много въпроси, които търсят своите най-добри отговори. Вярваме, че с тази тема ще бъдем полезни на семействата, които се сблъскват с диагнозата аутизъм да намерят отговори и решения, които да внесат повече спокойствие и баланс в семейната среда.

Уебинарът е безплатен – Facebook Live на 28.04.2021г. (Сряда) от 18.00 до 18.40 ч. Можете да гледате в страницата на Карин дом.

За да ви бъдем максимално полезни, можете да зададете своите въпроси, които да дискутираме и да предложим възможни решения, като попълните формата ТУК до 24.04.2021г.

Повече информация по темата, можете да прочетете и от статията:  „Как да говорим с другото дете в семейството за затрудненията на детето с аутизъм?“ на Виргиния Василева.

Водещи

IMG_20210210_193307

ВИРГИНИЯ ВАСИЛЕВА, психолог и обучител в Карин дом.

Като психолог в Карин дом, Вержи провежда групова и индивидуална терапия с деца с различни затруднения като прилага семейно-ориентиран подход, работи с деца от аутистичен спектър и техните семейства, консултира родители на деца с аутизъм. Участва активно в проекти, насочени към приобщаващото образование и включването на децата със специални потребности в общообразователни ясли и детски градини.

Вержи е сертифициран ABA и PECS терапевт. През 2017г. придобива европейски сертификат по психотерапия. Чувства се добре в ролята на обучител, защото обича да анализира и предава опита си, срещите със специалисти от страната и чужбина я вдъхновяват за нови професионални предизвикателства. Вержи провежда обучения за родители и специалисти по теми, свързани с предизвикателствата пред семействата с деца със специални потребности, възпитанието и отглеждането на малкото дете, адаптацията в детска среда, неприемливо поведение и др.

nikoleta-yoncheva1

НИКОЛЕТА ЙОНЧЕВА, логопед и обучител в Карин дом,
докторант по „Логопедия“ в СУ „ Св. Климент Охридски“ – София.

Николета е част от екипа на Фондация „Карин дом“ от 2013 година като провежда индивидуални и групови сесии. Работи с група „Малки+“ към център „Ранна интервенция“ на Карин дом, предназначена за деца от 0 до 3г. с риск от изоставане в развитието, атипично поведение, социални и емоционални затруднения. Ники има компетенции в работата с деца с комуникативни нарушения като активно работи не само с детето, но и с цялото семейство. В своята практика в Карин дом, тя е медиатор между детето и семейството, като направлява процеса на разбиране и комуникация с малкото дете, показва техники за справяне в ежедневието и развитие на уменията на детето. Нейните професионални интереси са в областите комуникация, жестов език, ранно детско развитие и семейно-медиирана интервенция. Николета е сертифициран ABA и PECS терапевт. Чувства се добре в ролята на обучител, защото обича да споделя наученото и да вдъхновява за новото.

Уебинарът се провежда по Проект „Трансфер на практики за подобряване подкрепата за деца със специални нужди и техните семейства за приобщаващо образование“, финансиран от ФОНД АКТИВНИ ГРАЖДАНИ БЪЛГАРИЯ ПО ФМ НА ЕИП 2014-2021.

Active-citizens-fund-300x105

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни