За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Управителен съвет на Карин дом

Иван Станчов
Почетен член

us-stancioff

Почетен член и пожизнен посланик на идеята и ценностите на Фондация Карин дом е г-н Иван Станчов. Той е роден през 1929 година в гр. София. Завършва Университета Джорджтаун във Вашингтон, САЩ. През 1990г. се завръща в България за пръв път след 47 години и без прекъсване се занимава с благотворителна и обществено-полезна дейност. Прочетете кратката биография на Иван Станчов тук. 

На 24 Ноември 2021г. ни напусна Иван Станчов (Джони)- филантроп, пътешественик, мечтател и вечен оптимист, за когото нямаше невъзможни неща. Посветил се на каузата на децата със специални нужди и вдъхновил по пътя си много последователи да мечтаят заедно с него за един по-светъл и добър свят за децата. Любов и доброта, която заразява, човек който се раздава и винаги ще остане да живее в нашите сърца и сърцата на хората, чийто живот промени завинаги. Роден на 1 април 1929г, Иван Станчов през целия си живот се занимава с благотворителна дейност и не спира да мисли за България. Основава Карин дом през 1996г. с огромното желание за промяна за децата в България и за да спре изоставянето на деца в домовете. Неговата най-голяма мечта беше всяко дете да има шанс за образование и да бъде отглеждано с любов.

Довиждане, г-н Станчов!
Светъл път на един истински Рицар на децата!


Георги Богданов
Председател на УС

us-georgiГеорги Богданов има магистърска степен по Европейска социална политика и социална работа от Нов български университет, с дипломна работа върху добрите управленски практики. Доктор на науките към Историческия факултет на Софийски университет „Св. Кл. Охридски“. Има опит в управлението на проекти и изследванията в социалната сфера. Освен това е работил по редица проекти, свързани с деинституционализацията, развитието на социални услуги и антидискриминационни политики за деца и уязвими групи. Георги Богданов има значителен опит в работата с обществени групи, НПО, ромската общност в България, както и с изолирани общности посредством подхода за развитие на общностите.

Той е работил за Charity Know How – Великобритания, UNICEF, Световната банка, DG Employment Social Affairs and Equal Opportunities, както и множество други международни и национални организации. Като национален експерт той е член на две мрежи на ЕС, финансирани от Европейската комисия. Една от мрежите е свързана с антидискриминацията, другата е мрежа от експерти по социалното включване. От 2011 г. е член на управителния съвет на европейската мрежа за правата и благосъстоянието на детето – Юрочайлд (EUROCHILD). От април 2017 г. е президент на регионалната коалиция за закрила на детето Child Pact. Автор е и съавтор на редица доклади и изследвания в областта на благосъстоянието на децата, гражданските организации, децентрализацията, бедността и социалното включване, здравеопазването, социалните услуги.


Феодора Станчов
Член на УС

us-feodoraФеодора Станчов е съосновател и Монтесори педагог в Международното Монтесори училище в Тулуза, Франция. Тя участва като Монтесори специалист в беседи и уъркшопове във френски центрове за подготовка на учители.

Феодора започва въвеждането на философията на Монтесори в Карин дом през 2000 г. и продължава обучаването на екипа и досега. Тя самата е завършила своето обучение през 1991г. в Лондонския център на Международната Монтесори асоциация.


Дориета Георгиева- Ангелова
Член на УС

us-dorietaДориета е бизнес лидер. Тя има управленски опит в компании като „“Петрокелтик“ България“, „Тексако офшор България“ ООД и в консултиране на проекти за нефт и газ.

Образование: The Open University – Edinburgh, Scotland, United Kingdom, Qualification Master of Business Administration и Минно-геоложки Университет – София, специалност хидрогеолог/ инженер-геолог, магистър.

Познава Карин дом от 1993 г. и оттогава до сега подкрепя дейността ни, както като дарител, така и вече като член на Управителния Съвет.


Арх. Мартин Христов
Член на УС

Заместник-председател на КАБ, председател на Експертната комисия и Комисията по регистъра на Архитектите в България. Съосновател на E-Arch Studio, носител на множество архитектурни награди, одитор BREEAM AP. Арх. Мартин Христов беше председател на журито на международния архитектурен конкурс за идеен проект на нова сграда на Карин дом. В конкурса участваха 174 проекта от 48 държави на 5 континента. Арх. Христов е роден във Варна, възпитаник на Първа езикова гимназия – Варна. През 2001 г. завършва Университета по архитектура, строителство и геодезия – София, специалност „Архитектура“. Преддипломната му практика е в Сент Виктор ла Кост – Франция, а дипломната специализация е във Флоренция – Италия. Участник е в Европейската асамблея на студентите по архитектура – о-в Маноел, Малта. От 2001-ва е управител и главен проектант на архитектурно бюро „Е-АРХ“. Зам.-председател е на РК на КАБ – Варна. Семеен, с две деца.


Доц. д-р Силвия Павлова
Член на УС

Бакалавър и магистър по „Здравен мениджмънт“ през 2006г. Защитава втора магистратура по специалност „Специална педагогика“ към Софийски университет през юни 2007г. От август 2007г. август 2009г. работи и учи в магистърска изследователска програма по социални науки в Univesidad Autónoma de Nuevo León [UANL], Монтерей, Мексико. От 2009г. до 2013г. е докторант към билатерална докторска програма към университетите UANL и University of Texas-Arlington [UTA]. Дисертацията ѝ адресираща проблемите на хора с увреждания в Монтерей и Далас печели стипендия на UTA за най-добра дисертация, а през юли 2014г. дисертацията печели първо място в национален конкурс в САЩ за научно изследване по проблемите на хората с увреждания. От септември 2014г. е асистент по социална медицина и биостатистика към катедра Социална медицина и организация на здравеопазването в МУ-Варна.


Валентина Ташкова
Член на УС

Магистър по специалността „Статистика и иконометрия“. Работи като анализатор на данни повече от 20 години. Работила е в дирекция „Национални сметки и баланси“ към НСИ и в няколко телекомуникационни компании.
Като граждански активист е обвързана с каузите за правата на хората с увреждания и техните семейства през последните 18 години. Активен участник в протестите на родителите на деца с увреждания от 2005 до сега. След приключване на протестите през 2018 участва в учредяването на Сдружение Общност Мостове, което обединява граждански активисти – съмишленици, които са хора с увреждания, техни родители и близки и приятели. Сдружението реализира няколко информационни кампании на тема права на хората с увреждания, участва в законодателни помени и предлага активно такива. Член е на инициативния комитет на Националната гражданска инициатива „За истинска детска болница“. Семейна, с две деца.


Жюстин Томс
Член на УС

Завършва „Педагогика“, след което и „Френска филология“ и „Философия“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Тя е водещ експерт в областта на дигиталните медии и комуникациите от края на 90-те години до днес. Жюстин успява да съчетава успешно много роли в живота си – блогър, предприемач, консултант по онлайн медии и маркетинг, лектор, автор на книги и най-важната – майка на три деца.

Тя е един от любимите и колоритни преподаватели в Нов български университет и „СофтУни“, започва и конкурса „Сайт на годината“.  Жюстин е основател и Мениджър Бизнес развитие на уеб агенция ABC Design & Communication. Автор е на редица книги по темата, а „Clair de lune“ е първият ѝ художествен роман.