За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Проведе се втора среща по проекта „Ранна детска интервенция без прегаряне“

19 август 2022

Бе проведена втора среща по проекта „Ранна детска интервенция без прегаряне“

По проект “Прегаряне на професионалисти и родители на деца със специални потребности: Превенция, общи предизвикателства и взаимно овластяващи методологии и практики в услугите по Ранна детска интервенция“ по програма Еразъм+, KA220-ADU-Cooperation partnerships in adult education (No: 2021-1-EL01-KA220-ADU-000035230), координиран от AMIMONI и управляван от гръцката национална агенция по Еразъм+, се проведе втората среща на партньорите по проекта.

Николета Йончева, логопед, и Виргиния Василева, психолог, взеха участие в срещата, която се проведе на 14 и 15 юли 2022 г. в Загреб с участието на представители на всички партниращи организации:

 • AMIMONI – Panhellenic Association of parents and friends of visually impaired people with additional handicaps /координатор на проекта/Гърция
 • PANEPISTIMIO THESSALIAS/Гърция
 • SVEUCILISTE U ZAGREBU/Хърватска
 • UNIVERSITATEA BABES BOLYAI/Румъния
 • EUROPEAN ASSOCIATION OF SERVICE PROVIDERS FOR PERSONS WITH DISABILITIES/Белгия
 • MALI DOM – Zagreb dnevni centar za rehabilitaciju djece i mladezi/Хърватска
 • E.C.D. MIRA SINTRA – CENTRO DE EDUCACAO PARA O CIDADAO COM DEFICIENCIA CRL/Португалия
 • KARIN DOM Foundation/България
 • THEOFANIS ALEXANDRIDIS KAI SIA EE/Гърция
 • KYPRIAKI ETAIREIA PISTOPOIISIS LIMITED/Кипър
 • Down Syndrome Albania Foundation “DSA”/Aсоцииран партньор/Албания
 • IDEC (Външни оценители)

Тези, които не можаха да присъстват лично, присъстваха виртуално. За щастие повечето от партньорите успяха да присъстват лично, което допринесе за оживени дискусии и със сигурност за изграждане на по-добри отношения между партньорите.

По време на срещата бе представен кратък преглед на резултатите от проекта, графика, ролите и отговорностите на всеки партньор. Бяха обсъдени в повече подробности осигуряване на качеството, план за мониторинг и оценка, дейности за споделяне и насърчаване, както и административни и финансови процедури и подходяща документация.

Бе представен първият доклад и предварителните резултати от „Резултат от проекта 1: Преглед на литературата и проучване за оценка на нуждите“, от колегите на водещия партньор – UNIVERSITATEA BABES BOLYAI от Клуж, Румъния. След това беше представена играта за електронно обучение (PrR4) от водещия партньор – THEOFANIS ALEXANDRIDIS KAI SIA EE, Omegatech, Гърция. Представител на Mindfulness Greece App, първото гръцко приложение за осъзнатост и благополучие, представи осъзнатостта (mindfulness) като начин на мислене и живот, нейната полезност и значение в живота на хората, както и начини за включването й и нейните техники в проекта.

Колеги от Университета в Загреб водиха семинара, който бе проектиран по начин, по който всички партньори да могат да допринесат и да работят заедно за разработването на структурата на обучителния материал и съдържание на Ранна детска интервенция без прегаряне за професионалисти и родители (PrR2).

Присъединете се към дискусията в социалните медии с #BurnoutFree!

Този проект (No:2021-1-EL01-KA220-ADU-000035230) е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на тази публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява само възгледите на авторите, и Комисията не може да носи отговорност за каквато и да е употреба на информацията, съдържаща се в нея. 

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни