За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

10 абитуриенти изпратихме от Карин дом – на добър час, мили деца!

31 юли 2015

Днес, 31 юли 2015, в Карин дом празнувахме изпращането на 10 деца със специални образователни потребности, които тръгват наесен на училище. Осем от тях са приети в общообразователни училища, а две – в специални. Децата подготвиха сами сандвичи за празника и зарадваха своите родители с песни и танци. Весело си хвърлиха шапките нагоре в знак на своето успешно завършване, за което получиха дипломи и награди.

С голямо старание и упоритост деца, терапевти и родители работихме последните години и успяхме с гордост да стигнем заедно до тази важна крачка в живота на децата – прага на училището. Последните летни седмици опознавахме заедно родния ни град и неговите забележителности, а през учебната година децата се справиха добре и с другите предмети.

„Играта“ в средата Монтесори им помогна да разпознават букви и цифри, да смятат, а някои дори и да четат! Придобиха по-добра самостоятелност в ежедневните си умения, което е в тяхна помощ вкъщи и училище.

Карин дом благодари на техните родители за усилията, които положиха през тези години да разбират и подкрепят своите деца! Радваме се, че изпращаме уверени родители, които имат сила да се справят с предизвикателствата и сами направиха избора къде да учи тяхното дете.

Надяваме се отново да идвате при нас на гости, за да споделяте своя добър опит и с другите родители.

На добър час, мили деца! Ние ще бъдем до вас на първия учебен ден и ще продължим да работим, за да получите в училище признание на вашите възможности и толерантност.

А какво не успяхме да си кажем с думи? Разказът на Цвети за изпращането на първокласниците е забавен и трогателен: За емоциите, които не се събраха в думи, прочетете тук.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни