За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Готови ли сме за първия учебен ден – вдъхновяваща и ползотворна среща за родители

25 юни 2015

На 19-ти юни 2015 в Карин дом се проведе тематична среща на тема „Готови ли сме за ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН“ с водещи Цветалина Йосифова, Ангелина Костова, психолози в Карин дом и Женислава Сапунджиева, директор „Услуги за деца и семейства”

На събитието се събрахме близо 30 участника сред които 25 родители, специалисти от Карин дом и представители на различни институции.

Г-жа Лидия Широкова, директор на Ресурсен център, сподели, че „Карин дом е първенец в обучението на родителите“, а също, че има едни от най- добрите специалисти за експертни и обективни оценки на децата!

Благодарим на родителите, чиито деца са посещавали Карин дом и сега споделиха своя опит в училищната среда на децата. Елисавета Лефтерова (майка на Филип и Люси) даде оптимистични очаквания на другите родители и развълнува всички ни с разказа си. Тя добави, че подкрепата на специалистите в Карин дом и работата им с децата е допринесла до голяма степен за техните успехи към момента. Благодарим на Даниела (майка на Елина), на Георги (баща на Антон), които разказаха за своите трудности и успехи, на майката на Вили – за чудесното писмо и съвети.

Срещата беше много ползотворна, вдъхновяваща и подкрепяща за всички участници! Зададоха се множество актуални въпроси, получиха се отговори и се зародиха инициативи. Много от родителите на децата със специални образователни потребности имат силна мотивация за интеграция на децата в масово училище и тепърва процесът ще се разраства, ще се наложат така чаканите промени в средата, мисленето на хората, двустранното приемане.

Благодарим на всички участници! Очаквайте информация относно предстоящите ни тематични срещи и не се колебайте да се свържете с нас при възникнали въпроси относно отглеждането и възпитанието на вашите деца!

Повече информация по темата за избора на училище и интеграция на децата може да прочетете в статията на нашите специалисти Интеграция или „взаимно включване“. Готови ли сме за първия учебен ден и къде да учи детето?

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни