За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Забавна квилинг работилница в Карин дом

25 април 2017

Какво е квилинг дизайн? Квилинг се нарича използването на хартиени ленти, които се навиват около специален инструмент и се оформят по различен начин, създавайки оригинални декорации. Най-важното, което изисква квилингът, е търпение и концентрация. Квилинг е техника, която с времето се е утвърдила като изкуство и днес почитателите на квилинга, които творят разнообразни и вдъхновяващи декорации, се увеличават непрекъснато.

Нашите млади приятели – Диана Добрева , Виктория Томова, Николета Йорданова, Мария Стоянова, Натали Барбазова, Десислава Белева, ни показаха колко забавно и интересно е това изкуство. Децата в Карин дом се забавляваха със своите нови приятели, които им показаха своите умения и въображение.
Младежите, които са възпитаници на различни учебни заведения във Варна, се обединиха в съвместна инициатива по проекта на Карин дом „Посланици на доброто“ .

По повод Международния ден на младежката солидарност – 24 април,  учениците направиха работилница за квилинг фигури и показаха на децата в Карин дом как да изработят различни фигури от хартия. Самият квилинг развива усета към цветовете, формите и провокира фантазията. Полезно е за развитие на моториката на ръцете и по- точно на пръстите, разпознаване на геометричните фигури – кръг, квадрат, триъгълник.

Това изкуство също така дава възможност на незрящите да развиват себе си чрез тази дейност. Младежите планират да посетят и Съюза на слепите, където на практика ще покажат квилинг техниката и ще предадат своите умения.

Квилингът е подходящ и полезен за развитие на всички сетива. Но освен всичко това е и забавление, което развива въображението на децата. Заедно с доброволците, децата в Карин дом създадоха свои фигури и се забавляваха.

 

Целта на инициативата е децата в Карин дом да успеят да развият своите умения като сръчност,  изобретателност, фантазия, подбор на цветовете на отделните елементи, подходящи за определената фигура. Доброволците, участващи в проекта също  усъвършенстваха своите лични качества, обогатиха уменията си за работа с деца и работа в екип.

Проектът „Посланици на доброто“ на Карин дом се реализира с финансовата подкрепа на Фондация Америка за България .

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни