За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

На гости в зоопарка

9 май 2017

Децата от Карин дом бяха поканени на разходка в Зоопарка от участниците в проекта „ Слънчеви цветя – щастливи заедно“. Инициативата е на: Магдалена ТодороваАна Василева, Олга Добрева, студенти от ВСУ „Черноризец Храбър“- Варна и е една от 12-те идеи, одобрени за реализация по проекта на Карин дом „Посланици на доброто“.

Студентите от специалност психология, предложиха да запознаят децата с животните отблизо, да им разкажат всяко животно – къде живее, с какво се храни и да го нарисуват заедно. Децата се разходиха в Зоопарк Варна, където си направиха снимки за спомен и заедно с участниците в проекта оцветиха шаблони на различни животни.  Целта на студентите е децата да участват в сътворяването на рисуван зоопарк и всяко дете да оцвети животни и ги залепи на картон.

Стартирайки инициативата “Посланици на доброто”, Карин дом иска да стимулира доброволчеството и филантропията сред ученици и студенти, тяхната активност и ангажираност към социални каузи. Фондация Карин дом е организация с богат опит в работата с доброволци и иска да подкрепи идеите на младите хора за промяна на обществото, насочени към децата със специални потребности.

Благодарим на Зоопарк Варна за съдействието и отзивчивостта към нашата инициатива! Проект „Посланици на доброто“ се реализира с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни