За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Отбелязваме Световния ден на недоносените деца – 17 Ноември

3 ноември 2023

Скъпи родители,
отново ще отбележим Световния ден на недоносените деца 17 Ноември с професионална подкрепа за най-малките. Екип „Ранна интервенция“ на Карин дом ще проведе безплатни консултации на недоносени или родени с ниско тегло деца на възраст от 0 до 3г. от цялата страна.

  • Записвания са до 30 Ноември 2023 или до запълване на местата за 10 семейства.
  • Консултациите ще се проведат в Карин дом, на място в дома на детето или онлайн, според желанието и възможностите на родителите.
  • Специалистите, които ще се включат в консултациите са консултанти по ранно детско развитие към услуга „Ранна интервенция“ на Карин дом: рехабилитатор, логопед, психолог, социален работник, специалист по кърмене.
  • За да се включите в безплатните консултации е необходимо да попълнете формуляра и ще се свържем с вас за допълнителни уточнения.

За да се включите, попълнете Регистрацията ТУК! 

 Карин дом се намира на адрес: бул. „Цар Освободител“ 86А

Не се колебайте да се включите в консултациите! Вижте какво споделя за услугата „Ранна интервенция“ Десислава Стоянова, майка на един от нашите малки герои – Симеон, роден 890гр. в 29г.с.

Можете да гледате видеото ТУК!

 

Бебетата, родени преди 37 г.с. се считат за недоносени

От 38 г.с. бебето се счита доносено и готово за живот извън майчината утроба. Колкото по-рано от този срок се роди то, толкова по-висок е рискът от краткосрочни и дългосрочни здравословни усложнения. Съществуват 3 фази на недоносеност. Бебета, родени по-рано от 28 г.с., се определят като екстремно недоносени. Между 28 г.с. и 32 г.с. говорим за висока степен на недоносеност, а между 33 г. и 37 г.с. – за умерена до късна недоносеност.

1 от всеки 10 бебета се ражда преждевременно. 

Инициативата на Карин дом се провежда по повод Световния ден на недоносените деца и цели превенция и ранна диагностика. Целта на екипа е да достигне до повече деца и представи услугите за ранна детска интервенция на семействата с деца до 3г., изправени пред предизвикателството.

 Консултациите са безплатни и са финансирани по проект „Пълноценна и комплексна ранна подкрепа за деца със специални нужди и техните семейства за подобряване тяхното благосъстояние и намаляване риска от социално изключване“ на Карин дом, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни