За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Възглавниците за кърмене – предлагат допълнително удобство за нас и нашето бебе

9 юли 2015

На 7-ми юли в градината на Карин дом се проведе презентация на немските аксесоари за кърмене BUCKO. Станимира Грабич, дизайнер и създател на иновативната марка, се запозна с нас „случайно“. Преди няколко месеца тя дойде в Карин дом за първи път от детските си години, в търсене на спомени. Оказа се, че Мира е прекарала първите години от детството си в Карин дом, заедно със своето семейство. По това време в къщата на семейство Станчови са били настанени семействата на военни служители, едно от които е било семейството на самата Станимира.

Тя поиска да разгледа къщата и да си спомни за радостните мигове прекарани тук. В същият този ден ние бяхме организирали къта ни за кърмене и поставяхме първите табели, които да информират минаващите майки за къта, който е създаден специално за тях.

Мира дойде при нас след час и каза „Няма случайни неща в живота! Занимавам се с аксесоари за кърмене, искам да помогна на Карин дом, кажете ми как?“ …

В последващите седмици получихме от Германия 5 възглавници за кърмене, както и 5 шала, с които кърменето на обществени места не е проблем за майките. Тези продукти са налични в нашият кът за кърмене в градината на Карин дом и са на разположение на всички майки, които се възползват безплатната ни услугата.

На 7-ми юли Мира представи лично продуктите BUCKO и поговори с майките за удобствата по време на кърмене. В Европа, възглавниците за кърмене са включени в листа със „задължителните“ покупки за семействата, които очакват бебе. Важно е да се каже, че възглавниците за кърмене не са само за майки-кърмачки. Майки, които хранят бебетата си с адаптирани млека също могат да използват възглавницата. А ако се възстановявате от цезарово сечение – възглавницата може да ви бъде от голяма помощ. Също така са страхотна опора за хора, с боли в кръста и гърба.

Основни ползи от възглавниците за кърмене:

Улеснява бременността
Спането по време на последния триместър на бременността е доста затруднено. Формата, пълнежа и материята на възглавниците BUCKO са специално подбрани, за комфорта ви.

Помага на бебето да суче по-добре
Главната функция на възглавниците за кърмене е да доближат бебето до тялото на майката. Това е от изключително значение, ако искате бебето да суче добре.

Подпомага възстановяването от цезарово сечение
Както вече споменахме, възглавницата за кърмене е чудесен избор ако се възстановявате от цезарово сечение. Тя предпазва мястото на разреза и помага за бързото възстановяване.

Облекчава рефлукса при бебето
Много бебета страдат от рефлукс и колики. Ако храните бебето си без да го придържате правилно, тези проблеми могат да се задълбочат. Възглавницата за кърмене помага за правилното позициониране на бебето и предотвратява рефлукс, колики и други стомашно-чревни проблеми.

Действат като опора на бебето
Интересен факт е, че възглавниците за кърмене са първоначално разработени за да помагат на бебето да седи изправено. Когато бебето е готово (между 4 – 6 месец), може да използвате възглавницата като опора и да учите бебето да седне.

Прави мускулите силни
На бебето! Може да поставите бебето си по корем върху възглавницата. Това ще го насърчи да използва ръцете и краката си, което ще заздрави мускулите му.

Благодарим на Станимира за предоставените красиви продукти, които ще обогатят нашият кът за кърмене. Добре дошли са всички майки, които търсят красиво, спокойно и удобно място за да накърмят своето бебе.

Работното време на кът за кърмене в градината на Карин дом е от понеделник до петък от 8:30 до 16:30. На разположение са още кът за повиване и тоалетна.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни