За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Кът за кърмене в градината на Карин дом във Варна

18 май 2015

Един от първите и най-важни избори, които всяка майка трябва да направи, е да избере начина, по който да храни своето бебе. Освен личен избор, това е една инвестиция в здравето на детето, но и на майката.
Факти за кърменето

  • Кърменето подобрява физическото и психическото развитие на бебето
  • Кърменето е от голямо значение за развитието на мозъка и ретината, особено при недоносени бебета и такива от риск в изоставането
  • Кърмените деца имат по-добър имунитет и са по-здрави
  • Кърменето намалява риска от рак на гърдата, рак на яйчниците и остеопороза
  • Кърменето помага за изграждане на връзка между майката и детето
  • Кърменето е най-евтината, но пък най-полезната храна за бебето

Кърменето може да се окаже предизвикателство, особено за жени, които стават майки за първи път. Когато няма специално обособени места за кърмене, повечето майки се чувстват неспокойни и притеснени да се отпуснат и да накърмят бебето си. Прекъсването на разходката и търсене на най-прекия път до дома, за да се нахрани детето не е решение.

За да подкрепим майките в техния избор на най-естествения и здравословен начин на хранене на бебето си, сме организирали „кът за кърмене“ в градината на Карин дом . В него майките, които се разхождат в Морската градина на Варна имат възможност да накърмят бебета си в спокойна и приятна обстановка, сред други кърмещи майки.

Към момента разполагаме с голяма беседка с тента, люлка, красива градина, в която са оформени кътове за игра на деца, еко-кабинет, лавандулова алея, розариум, био-градинка. На разположение са още кът за повиване и тоалетна.

Работното време на кът за кърмене в градината на Карин дом е от понеделник до петък от 8:30 до 16:30. Добре дошли са всички майки с малки бебета и деца.

Услугата е безплатна.

Местоположение

Център Карин дом е разположен в Морската градина на Варна, на Станчова алея. Разполага с красива градина, морска панорама, спокойствие и хармония.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни