За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Награда за най-добро сътрудничество между бизнес и НПО – SG Експресбанк и Карин дом

13 юли 2015

На официална церемония в София Societe Generale Експресбанк и Фондация Карин дом бяха отличени с първо място в категорията за най-добро партньорство между бизнес и НПО на десетите годишни награди „Заедно” на фондация „Работилница за граждански инициативи”. Общият проект „Подкрепи семейство“ на двете институции стана победител в една от най-оспорваните категории, в която тази година имаше най-много кандидатури. Всички номинирани проекти са с изключително високо социално значение. „Подкрепи семейство“ получи най-много гласове от професионалното жури съставено от деветчленна комисия от експерти в различни области с председател Константин Пенчев, Омбудсман на Република България.

Сътрудничеството на двете институции води своето начало от 2007 г., а проектът „Подкрепи семейство“ стартира през 2011 г. Благодарение на тази програма се предоставя възможност за терапевтично лечение и обучение на семейства с деца със специални нужди. Родителите получават насоки и придобиват по-голяма увереност как да стимулират развитието на своите деца, като се фокусират върху техните силни страни. Чрез съвместните усилия на двете институции децата получават навременна подкрепа, с която имат по-добри възможности за социализация по време на тяхното ранно развитие.

„Вълнувам се, че нашето партньорство с Карин дом е определено като достойно за първа награда сред номинираните проекти за най-добро сътрудничество между бизнес и НПО. От името на банката, сърдечно благодаря на Фондацията за усилията, които полагаме заедно през годините в търсене на по-широкото приемане на децата със специални нужди в обществото. Вярвам, че сме на крачка от успеха и тази награда доказва, че вървим в правилната посока“, сподели Мая Клевцова – Ръководител отдел „Комуникации“ в Societe Generale Експресбанк.

От началото на инициативата се включват 103 деца и техните семейства от над 30 населени места в страната (данните са до месец март 2015 г.). За този период са проведени общо 1171 терапевтични сесии със специалисти (логопед, психолог, рехабилитатор), 117 консултации със социален работник и педиатър както и 66 – с клиничен психолог и психотерапевт. Общият брой на сесиите в „Библиотеката на играчките“ е 251. През годините Карин дом получава финансова подкрепа не само от банката, но и от нейните служители, които ежегодно се включват с лични дарения и организират вътрешни кампании за допълнително събиране на средства.

С наградите „Заедно“, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ цели да отличи сериозните усилия на гражданските организации, креативно и отговорно към дарителите си да набират средства и да получат местна подкрепа, дългосрочни и ползотворни партньорства на неправителствените организации с корпоративни дарители, успешно обединяващи ресурси и осъществяващи реална промяна в живота на хората. Наградите отличават и индивидуалните дарители, направили стратегически избор на кауза и дълготрайно ангажирани със своята дарителска кауза.


Източник: www.sgeb.bg

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни