За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Психологическа подкрепа за родителите на деца със специални нужди, които посещават Карин дом

9 март 2021

По проекта ни „Допълнителна подкрепа за деца със специални потребности и техните семейства в Карин дом“ с Фондация Медикор, предоставяме квалифицирана психологическа подкрепа за родителите на деца със специални нужди, които посещават Карин дом за терапия.

virginia-vasileva1Консултациите се водят от Виргиния Василева  – психолог в Карин дом. Вержи провежда групова и индивидуална терапия с деца с различни затруднения като прилага семейно- ориентиран и семейно медииран подход. Вярва, че успешна е тази терапия, която обединява целият микро свят на детето- семейство, детска градина, терапевти. Вержи е сертифициран ABA и PECS терапевт.

Предвид обстановката, консултациите все още се провеждат онлайн като се използва видео връзка в скайп или вайбър за консултация с продължителност 1 час. Целта на родителските консултациите с психолог е да се намали тревожността и напрежението на родителя относно състоянието на детето. Родителите успяват да погледнат проблемните ситуации с детето от друг ъгъл, да мобилизират ресурсите си за справяне. Научават се на различни стратегии за това как да бъдат по-спокойни и уверени в грижите си за децата, търсят и преоткриват нов смисъл на случващото се в семейството. Справят се с негативния си опит и преработват своите преживявания, свързани със състоянието на детето, така че да бъдат по- ефективни в ролята си на родители на деца със специални нужди.

Консултациите са безплатни за семействата, които са включени в програми на Карин дом!

Своята заявка за консултация може да отправите към Виргиния Василева
на тел: 0884 144 755 (в работни дни от 9 до 16 часа);
на e-mail: vmvasileva@karindom.org

Използвана снимка: фотограф Гергана Енчева

logo

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни