За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Карин дом връчи Награди „Иван Станчов“ в навечерието на Деня на Будителите⏰

2 ноември 2023

В навечерието на празника на Народните Будители, Карин дом стартира новата си инициатива за създаване на Детски Фонд.

По време на официалното събитие „Днес Будителят си ти“, посветено на основателя на Карин дом Посланик Иван Станчов, Карин дом връчи награди в негова памет. Носителите наградите са представители на социално отговорен бизнес, образователни институции и личности с принос към работата на Карин дом и децата със специални нужди.

Вижте снимки от събитието – фотограф Реджеб Шабанов

Награда „Иван Станчов“ за отговорен бизнес и партньор в името на децата получиха три компании:

Радослава Колева, Cargill Bulgaria

Cargill Bulgaria

Компанията е дългогодишен приятел и партньор на Карин дом. Една от каузите, които
компанията подкрепя активно на международно ниво е ранното детско учене. В тази
посока са насочени и съвместните усилия на Карин дом и Каргил България.
През последната година благодарение на компанията, Карин дом стартира проекта:
„Ранна подкрепа за деца от 3 до 8г. от Варна и страната чрез седмична интензивна
терапия в Карин дом“, който предоставя възможност за интензивна терапия на 30
семейства от Варна и страната.

Боян Димитров, Fantastic Services Bulgaria

Fantastic Services Bulgaria

Fantastic Services подкрепя Карин дом в дългосрочно и чрез участието си в различни кампании. За последната година екипът им се включи, като доброволци в пренасянето на материалите ни в новата сграда, подпомогна материално рождения ни ден, но най-големият им принос е за преминаването ни към зелена енергия. Благодарение на тях имаме 27 фотоволтаични панела на покрива на новата ни сграда, с обща мощност 14,85 kW, което от поставянето им в края на февруари 2023г. до края на октомври намали нашите разходи за енергия с 3600лв.

 

Кристина Илиева, CluneTech

CluneTech

Години наред Карин дом разчита на доброволците на компанията която, за да
мотивира допълнително служителите си, предоставя един работен ден на
всеки служител за доброволчество. Доброволците се включиха в Коледната и
Мартеничковата кампании на Карин дом и имаха изключителен принос за набирането на средства за терапевтичните програми на Карин дом. Компанията има за приоритет изграждането на дългосрочни партньорства и подкрепя стратегически програми като съвместния ни проект „Инвестиция в човешкия капитал – инвестиция в бъдещето на Карин дом“.

Награда „Иван Станчов“ за принос в политиките за деца и приобщаващо образование

ДГ „Маргаритка“, наградата получи директорът – г-жа Люцканова

ДГ N38 „Маргаритка“ – Община Варна

ДГ 38 „Маргаритка“ е един от дългогодишните партньори на Карин дом, който работи за пълноценното развитие на детето и сътрудничеството между учители и родители. Участва в обучения на Карин дом за учители и партнира успешно по няколко проекта. Детската градина се отличава с това, че учителите са всеотдайни и децата със специални потребности са много добре приобщени, приети и подкрепени. Родителите дават много добра обратна връзка и са доволни. Средата в детската градина е съобразена с нуждите на децата. Екипът за подкрепа и педагозите са много креативни, работят добре и с родителите.

Награда „Иван Станчов“ за личен принос в политиките за деца и приобщаващо образование

Галя Койчева

Галя Койчева – родител на едно от децата, които идват в Карин дом още от самото начало. Самата тя получава подкрепа в групите за родители на Карин дом, които помагат на семействата да придобият увереност и знания да подпомагат своите деца и защитават техните интереси.

След това Галя влиза в родителски активи на училището и услугите, които получава синът ѝ, както и в управителните съвети на няколко неправителствени организации в социалния сектор. Като силен граждански активист и застъпник за правата, участва в кампании и развитието на политики за хората с увреждане. Тя е един от основателите на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Слънчевата къща“. От активен родител тя влиза и професионално в социалната сфера, завършва социален мениджмънт и психология, като сега е психолог в Център за защитена заетост за младежи с увреждания към Висшия институт по мениджмънт във Варна.

Жечка Иванова

На много лична за нас церемония, връчихме още една специална награда на Жечка Иванова, колега, отдаден специалист и прекрасен човек. Жечето, както всички я наричаме е ангажирана с каузата на Карин дом от самото му създаване и човекът, от който всички като екип сме се учили и вдъхновявали.

Тя получи признанието като човек и колега със заслуги не само към Карин дом, но и към стотиците деца, които са разчитали на подадена ръка и професионализъм от нейна страна като човек, специалист и след това като представител на Карин дом.

Наградата бе за нейния личен принос и дългогодишна работа за благоденствието на децата.

 

„ДЕТСКИ ФОНД” на Карин дом. Защото детството не може да чака!
Включи се още сега!

Вижте как!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни