За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Официално новият комплекс за социални, здравни и образователни услуги на Карин дом отвори врати

19 септември 2022

Скъпи приятели,

днес официално открихме новия Карин дом – срязахме лентата заедно с партньори, приятели и дарители и строители!

Лентата срязаха кметът на Община Варна – г-н Портних, Борислава Черкезова, изпълнителен директор на Карин дом, инж. Христо Димитров, управител на „Планекс“ ЕООД, арх. Биляна Асенова и арх. Саша Чабати – архитекти на сградата, Lea Kaliszan, представител на Фондации Велукс, които финансираха проекта, Мая Донева, генерален секретар на EASPD, Веси Василева, координатор на проекта за строителство на новия комплекс, деца и родители.

Събитието беше посветено на основателя на Карин дом и посланик на доброто за децата в България – Иван Станчов, който продължава да ни вдъхновява със своята обич към децата и вяра в утрешния ден.

Официален гост на събитието беше и дъщерята на Иван Станчов – Феодора Станчов, която е член на УС на Карин дом.

Разгледайте галерията със снимки!

Благодарим на всички гости, на всички отговорни бизнеси и институции, които ни подкрепиха по този нелек път в изграждането на новия комплекс на Карин дом!

Още за Новия Карин дом и как можете да подкрепите проекта, вижте ТУК!

За оборудването на новия комплекс Карин дом разчита изключително на дарители.

С построяването на новия специализиран център, организацията продължава делото на дипломата и филантроп Иван Станчов, основал Карин дом преди 26 години. Карин дом е една от първите граждански организации в България, която повежда борба срещу институционалната грижа на децата с увреждания и която има качествено нов подход към децата със специални нужди и техните семейства. Иван Станчов започва работа с идеята да създаде нов модел за услуги за деца със специални нужди, за да може изоставянето на тези деца в домове да бъде прекратено. Той успява да убеди семейството си да предостави наследствената вила „Три кладенци“ в Морската градина на Варна за целите на фондацията, която кръщава Карин дом – на името на своята първа братовчедка Карин, родена с церебрална парализа.

Благодарим на нашия фотограф: Светомир Донев !

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни