За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Група за игра към програма Ранна интервенция

Групата за игра е подходяща за деца от 1 до 3г. възраст и е безплатна за децата, включени в програма „Ранна интервенция“. Всички останали деца, могат да се включат след заплащането.

Групата се провежда в безопасна и структурирана среда с подходящи за възрастта играчки и оборудване. Играейки в група, децата развиват двигателни умения, учат се да боравят с предмети, започват по-добре да разбират речта и да я използват, както и придобиват умение да си взаимодействат с други деца и възрастни. В съвместната игра децата се учат да споделят общо пространство, общи играчки, да спазват правила, да изчакват ред, да си сътрудничат. Те се учат на това без усилие и забавлявайки се. Без да бъде отделяно от своя родител, детето има възможност, да придобива умения за самостоятелност. Придобитите в групите навици детето пренася в други ситуации от ежедневието – вкъщи, на детската площадка, в детското заведение.

Групата е възможност чрез съвместната игра родителите да опознаят по- добре света на своите деца и да разберат по-добре техните чувства и действия. Родителите общувайки помежду си създават познанства,обменят информация, опит и идеи.

Групата се води от опитни специалисти с отлични познания в областта на ранното детско развитие – психолог и социален консултант, логопед или рехабилитатор. Родителите могат да получат ценни съвети,чрез които по-добре да подкрепят и стимулират развитието на деца си.

В групата за игра могат да се включат и деца извън програма „Ранна интервенция“ срещу заплащане всеки Четвъртък от 10:00 – 11:00ч отново с предварително записване на телефон 052/30 25 18:

  • Цена на еднократно посещение- 8лв;
  • Цена с ваучер за 5 посещения- 35лв.;
  • Цена с ваучер за 10 посещения- 65лв.