За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Фонд „Социална закрила“ финансира иновативен проект на Карин дом

21 септември 2018

През месец юли Карин дом стартира проекта “Център за семейно-медиирана интервенция”, който цели представяне и въвеждане на иновативна за България услуга, в която семейството е движещата сила, основана на признаването на неговите силни страни и компетенции.

Проектът осигурява подкрепа на семейства на деца със специални потребности от 2 до 7 години с цел подобряване развитието на детето и качеството на живота на семейството. Повече за проекта и мнението на родителите можете да научите от репортажа на БНТ.

Към момента 15 деца със специални потребности са включени в услугата, както и техните родители, близки и обгрижващи. Центърът включва три специализирани групи– за деца от аутистичния спектър, за деца с множество увреждания и за деца с функционални нарушения.

От 01.10 предстои 5 нови деца да постъпят в Центъра. От началото на проекта едно от децата, включени в проекта, вече се интегрира успешно в детско учебно заведение.

Методът е базиран на успешния опит на специалистите в Университета на Орегон, САЩ. Той се прилага от пет години в Европа и за първи път в България, разказа пред Радио Варна Звезделина Атанасова, директор на обучителния център на Карин дом. Чуйте интервюто с родители, включени в проекта пред Мариела Димитрова Радио Варна!

 

Проектът е единствен по рода си в страната и се финансира от Фонд „Социална закрила“ към МТСП. Информация за проекта можете да научите оттук.

 

Снимка: Гергана Енчева

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни