За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Представяме Ви дигиталната библиотека на Карин дом! Новото информационно пространство за специалисти и родители!

1 ноември 2021

В Деня на народните будители, сме много щастливи да ви представим един проект на Карин дом, чрез който искаме да достигнем до повече специалисти и родители. Библиотеката е нашият отговор на въпросите на родители и специалисти по теми за ранното детско развитие. Чрез избрани видео обучения ще се стремим да бъдем още по-активни участници в процесите на приобщаващо образование у нас и да споделим 25-годишен опит и натрупани знания по достъпен и разбираем начин.

Дигиталната видео библиотека на Карин дом е вече пред вас!

Изберете тема и чуйте препоръките на специалисти с опит!

Постъпленията от Библиотеката са и инструмент за подкрепа на каузата на Карин дом, за да продължим да бъдем близо до всички вас.

С голямо вълнение ви каним да се присъедините към онлайн библиотеката на Карин дом, която днес отваря своя „прозорец“ към детското развитие. В библиотеката: http://library.karindom.org, ще откриете видео-обучителни модули за специалисти и родители, свързани с ранното детско развитие, приобщаващото образование и иновативни практики за стимулиране развитието на малкото дете.

Събрахме на едно място актуални обучения, наръчници и допълнителни материали на Карин дом за родители и специалисти. В основата на всички споделени материали е натрупаният опит на мултидисциплинарния екип на Карин дом, организация с над 25 -годишна практика в областта на терапията на деца със специални нужди.

Дигитална библиотека е инициатива, която отразява желанието на Карин дом да достига и оказва подкрепа на родители и специалисти по въпроси и теми, свързани с:

  • Ранното детско развитие;
  • Иновативни практики и модели за стимулиране на детското развитие и подкрепа на детето и семейството;
  • Приобщаващи практики.

Обучителният екип на Карин дом продължава да обогатява съдържанието на библиотека и добавя нови ресурси: видеа, както и безплатни ръководства и други издания на Карин дом.

Ще се радваме да споделите вашето мнение и препоръки на имейл: library@karindom.org ! Какво ви е харесало в темата, която сте гледали? Полезно ли ви е било съдържанието? Кои други теми бихте искали да видите в библиотеката? Как можем да станем още по-добри и полезни?

Станете част от голямото семейство на Карин дом, включете се в Дигиталната библиотека!

Карин дом предлага и обучения по заявка според конкретните нужди и интереси на групата. Можете да се запознаете с темите тук: Обучения по заявка.

За Фондация Карин дом

Фондация Карин дом е неправителствена организация, която от 1996г. стартира работата си като Център за Социална Рехабилитация и Интеграция на деца със специални потребности. Мисията на Карин дом е да подпомага приобщаването и включването на децата със специални нужди и техните семейства, чрез професионални услуги, подкрепа и повишаване степента на общественото съзнание. Екипът от специалисти на Карин дом подкрепя годишно над 300 деца и семейства от Варна и страната, а за своята 25 годишна история над 2 800 деца са ползвали услуги в центъра. Основните дейности са терапия и рехабилитация, ранна интервенция и интеграция, обучения на родители и специалисти, застъпничество и стимулиране на доброволчеството.

В началото на годината Карин дом стартира свой дългогодишен проект – строителство на нова сграда за терапевтичен и обучителен център. Плановете на организацията са още следващата година строителството да бъде финализирано и изцяло преместена дейността. Карин дом има амбициозни планове да създаде изключително функционално пространство за квалифицирана терапия на деца със специални нужди и модерен обучителен център, подкрепящ специалистите.

Сградата ще съчетава разнообразни функции: физиотерапия и хидротерапия, център за ранна интервенция, Монтесори център и детска демонстрационна кухня, стаи за диагностика, индивидуална и групова терапия, сензорна зала, медицински център, обучителни зали, административна част, вътрешен двор с две детски площадки.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни