За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Време за добри дела – Коледна кампания на Карин дом в подкрепа на новия терапевтичен център

27 октомври 2021

Скъпи приятели,

отново ще ви зарадваме с коледни предложения и подаръци за партньори и приятели. В кампанията тази година се включиха много наши приятели- художници и артисти, които предоставиха свои творби специално за Карин дом! Ще ви зарадваме и с много детски творби. За първи път организирахме национален конкурс за детска коледна картичка, в който се включиха деца от цялата страна.

Рисунка с пръсти „Борова горичка“

Шест рисунки на деца от Варна, с. Тополи, Бургас, Враца и Попово бяха отличени и избрани за коледни картички. Вижте ги!

Признаваме си, че изключително ни развълнува тази рисунка на десетгодишния Мишо, настанен в ЦНСТ – Тополи и който посещаваше терапия в Карин дом.

Подарете картичка с послание на своите партньори и приятели!

Вижте каталога ни с картички, календари, творчески комплекти, забавни късмети и нашият Дневник за добри дела!

Изберете коледни играчки и подаръци от нашия Коледен каталог!

Следете събитието и във фейсбук, както и нашият Семеен онлайн магазин, където ще намерите още идеи и предложения за вълнуваща и споделена Коледа!

За кампанията на Карин дом

Постъпленията от кампанията ще подпомогнат закупуването на оборудване за новия терапевтичен център, за деца със специални нужди, който Карин дом строи във Варна. Плановете ни са още следващата година строителството да бъде финализирано и изцяло преместена дейността. Карин дом цели да създаде изключително функционално пространство за терапия на деца със специални нужди и модерен обучителен център, подкрепящ специалистите. Сградата съчетава разнообразни функции: физиотерапия и хидротерапия, център за ранна интервенция, Монтесори център и детска демонстрационна кухня, библиотека на играчките, стаи за диагностика, индивидуална и групова терапия, сензорна зала, медицински център, обучителни зали, административна част, вътрешен двор с две детски площадки.

Изберете подарък от нашия каталог и подкрепете Карин дом!

Стели Чакърова -художник и графичен дизайнер и човек с безгранично въображение, който е успял да съхрани детското в себе си. Тя е приятел на Карин дом и автор и на три дизайнерски картички, които са предоставени специално за кампанията тази година.

Картичките на Стели са: „Време е за Коледа“, „Къде отиде Прансър?“, „Ако децата имаха крила“.

Дом за нашите деца

Езда в зимна гора

Елица Карабашлиева
Тя казва „Акварелът е стихия, която не можеш да озаптиш, но ако си смел, ще се забавляваш в нея.“ Елица е член на Сдружение на Художниците – Варна и вече има 29 самостоятелни изложби. Картичките са нарисувани специално за Карин дом.

Главно действащо лице е любимата ни Карин – дете с церебрална парализа, на която е кръстен Карин дом.

Коледна фантазия

Константина Живова INLY
Познато телевизионно лице, художник и писател с мисия да развива въображението и емоционалността на децата чрез цветовете.

Закътана

Стела Кенфилд
Стела е президент на “Интернационално Акварелно Общество Калифорния САЩ”, преподава акварел, журира и участва в изложби, инициирани от организации на изкуството в САЩ, Европа и Азия.

Нейни картини са в частни, корпоративни и музейни колекции в Америка, Европа и Азия. Биографията й е включена в “Кой кой е в Америка”? и “Кой е кой от Жените на Америка”.

Зимни силуети

Нейчо Петров – Реджи
Тази картичка е специален подарък за Карин дом. Реджи е многостранно развита творческа личност. Занимава се в сферата на музиката, театъра, а от 2020 г. започва и да рисува свои авторски картини, като над 50 негови творби са продадени в България и чужбина. В творческата му автобиография присъстват множество концерти, авторски песни, пиеси, албуми с негово участие, оригинални културни продукти под негова режисура и продуцентство.

 

 

Яна Любенова

В очакване на Коледа

Яна е участвала в повече от 50 сборни изложби у нас и стартира група от събития „Нарисувай си носия“. Специален подарък за Карин дом от младата и талантлива художничка. В нейната душа и творческия път любовта към родината и традициите са основен артистичен двигател.

 

 

 

 

Календари за 2022г „Детско творчество“

Вдъхновени от детското творчество, създадохме този календар с рисунки и апликации на децата със специални потребности от Монтесори група и на децата от Монтесори къща.
Подарете си настроение през цялата година! Дизайнът е на Стели Чакърова по рисунки и апликации на децата от Карин дом.

Календарът на Карин дом за 2022г е в два варианта:

 • настолен календар- пирамидка, размер 22/15 см с месечен план за вашия вдъхновяващ месец
 • с удобен за закачане размер А4 със спирала
 • дизайн Стели Чакърова

 

Дневник за добри дела

Доброволчеството е един от начините да отделиш Време за добри дела и възможност активно да участваш в промяната на общността, средата, организацията, взаимоотношенията, да си част от желаната промяна.

Този дневник ще ти напомня през цялата година, че доброволчеството може да бъде част от твоя живот, а времето отделено за добри дела е още един повод за щастие и удовлетвореност.

Размер А5 със скрита спирала
Дизайн Стели Чакърова

 

 

Оцвети и подари на любимите хора! Картички за любими хора.
Художникът си Ти!

Картички за любимите хора е творчески комплект за оцветяване, който включва 12 оригинални рисунки за всеки сезон от годината, подходящи за деца. Картичката стимулира детето да напише пожелание за любим човек и подари картичка, в която е взело активно участие.

Размер: 10/15см.
Дизайн – Стели Чакърова

 

Оцвети и подари на любимите хора! Картички за любими хора.
Художникът си Ти!

Коледни картички за оцветяване, които носят в себе си магията, блясъка на коледните лампички и вдъхновението на Коледа. Комплектът съдържа 5 броя различни картички за оцветяване, 5бр. пликове, опаковани в красив бандерол.

Размер: 15/15см.
Дизайн: Илияна и Димитър от Август Студио. Малко студио за дизайнерски неща за ежедневието. За онези специални малки неща, които правят деня вълнуващ, вдъхновен и специален.

Така ти се пада тази година 🙂 Комплект забавни късметчета в 4-ри разновидности:

Двустранни късметчета със забавни пожелания и избрана коледна визия
Комплект: 15бр
Размер: 8,5/5см.
Дизайн – Стели Чакърова

Цени на предложенията, включени в благотворителната кампания:

 • Коледна картичка в комплект с плик: 2.00 лева
 • При закупуване на над 500 картички: 1.50 лева.
 • Календар пирамидка – 7 лева
 • Календар А4 – 10 лева
 • Дневник за добри дела – в очакване от печат, попитайте ни за цена
 • „Оцвети и подари“ с дизайн на Стели Чакърова – комплект 12 картички – 19лева
 • „Оцвети и подари“ с дизайн от August Studio – комплект от 5 картички – 10лв
 • Коледни късметчета- за комплект с 15бр. – 2,50 лева/комплект

Доставки:
Поръчайте своите картички и календари до 19 декември 2021г с доставка по Еконт. За направените поръчки, Карин дом може да издаде фактура или Договор за дарение.

Как да поръчате? Приемаме поръчки от цялата страна.
пишете ни на имейл koleda@karindom.org или се свържете с нас на телефон 052 302 518, 0888/037 477 – Румяна Петрова и 0879/940 743 – Венета Милева.

Коледа във вашия офис:
Можем да предоставим наличности от картички и календари, както и наша дарителска кутия на място във вашия офис. Така служителите ще могат да изберат спокойно, а работната атмосфера да стане по-празнична.

СЛЕДЕТЕ КАМПАНИЯТА НИ И ВЪВ ФЕЙСБУК!
За поръчки и още предложения, разгледайте и СЕМЕЙНИЯ МАГАЗИН НА КАРИН ДОМ !

За кампанията можете да дарите и чрез еднократни SMS и абонаменти с текст на латиница DMS KARIN DOM на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1) на цена 1 лв.

Весела Коледа! Щастлива и успешна Нова Година от екипа на Карин дом!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни