За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Каргил

Съвместното ни партньорство с Компания Каргил започна в началото на 2016г. с Програма „Ранно детско развитие и подготовка за училище“ за деца от 4 до 7 години от цялата страна.

Програмата предлага професионални услуги за деца от цялата страна, които са с различни състояния, най-често – двигателни и интелектуални затруднения, генерализирано разстройство на развитието, социални и емоционални затруднения.

Целта на съвместния проект е предоставянето на равен достъп до качествени терапевтични услуги на семейства от цялата страна.

Едноседмичната терапия по програмата подпомага бъдещото включването на децата в детските градини и училищата. Терапията се осъществява от екип от високо квалифицирани специалисти: клинични психолози, логопеди, рехабилитатори /кинезитерапевти, специални педагози, педиатър и социални работници. В терапевтичните сесии с детето присъстват и активно участват и неговите родители. Семейството получава индивидуална домашна програма с препоръки към родителите как да подкрепят техните деца и успешно да се справят в ежедневието.

По този начин чрез ранната подкрепа семействата добиват самочувствие и увереност, че децата им ще се справят с предизвикателствата в училище, ще бъдат приети и ще се развиват заедно със своите връстници.

За Компания Каргил

Компания Каргил осигурява хранителни, селскостопански, финансови и индустриални продукти и услуги в целия свят. Заедно с фермери, клиенти, правителства и общности, Каргил помага на хората да подобрят живота си, използвайки иновациите на компанията и 150-годишния й опит. За компанията работят 149 000 служители в 70 страни по света, които са ангажирани с изхранването на света по един отговорен начин, намаляване на въздействието върху околната среда и подобряване на обществото, в което живеят и работят.

В България компанията и служителите на Каргил са съпричастни и ангажирани в подобряването на достъпа до качествено образование, като подкрепят децата със специални потребности, застъпват се за техните права и възможности за обучение, и подпомагат дейностите на Карин дом, както финансово, така и с доброволчески труд.