За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Компания Винербергер подкрепя изграждането на иновативната сграда на Карин дом

21 януари 2022

Скъпи приятели, след направената през април първа копка на новия терапевтичен комплекс на Карин дом, вече можем да се похвалим с почти завършена сграда. Изграждане, създаването от идея до реалност е благодарение на усилията и желанието на много хора, но истинският градеж тухла по тухла се осъществи с нашите приятели от Винербергер ЕООД.

Защо компанията стана част от проекта за изграждане на нов терапевтичен комплекс на Карин дом, разказва инж. Цанко Миланов, управител и търговски директор на Винербергер ЕООД.

Винербергер е компания, която влага сърце и душа във всичко, което правим. И не го казвам, защото е нещо, което звучи приятно, това е нещо, което самият аз живея в последните 16 години. Целта ни е не просто да продаваме тухли, керемиди и павета, а да създаваме решения, които да осигуряват комфортен, сигурен и качествен начин на живот и това да оставя смислена следа за поколенията.
Не са една и две инициативите, в които сме се включвали през годините, но тези, които са свързани с децата и с това, къде и при какви условия пребивават те, ни кара да се идентифицираме с каузата на много лично ниво и да се ангажираме. Щастлив съм, че имахме възможността да се включим в инициативата за построяване на нов терапевтичен и обучителен център за деца със специални нужди и техните семейства на „Карин дом“ защото усетихме същата отдаденост и съпричастност, подплатени с постоянство и последователност в грижата, които за съжаление като общество все по-рядко откриваме…
Допълнително ни вдъхнови иновативността в методите, с които се изпълняват целите на сградата. Иновативността е основен мотиватор и в нашата работа и това като че ли ни накара да припознаем каузата още по-цялостно.
Историята, как научихме за вашата организация е много простичка…
През лятото на 2019 г. ползвахме помещение на „Карин дом“ за провеждане на работни срещи и за времето прекарано при вас, имахме възможност да наблюдаваме работата на вашите специалисти с децата, както и видяхме всъщност колко много деца и техните семейства имат нужда от вас.
След като представител на „Карин дом“ се свърза с нас и се информирахме, с какво можем да бъдем полезни, се зарадвахме, че можем да съдействаме с това, в което сме най-добри – да осигурим тухли за изграждането на новия център.

Каква е политиката на Вашата компания към включването в дарителски инициативи и какви каузи са Ваш приоритет?

Винербергер има политика да подкрепя каузи, свързани с осигуряването на сигурен дом и комфортно място за живеене. Като компания, основана на устойчивото развитие залагаме на проекти, които се грижат за запазване на устойчивостта, независимо от вида на проекта. Смятаме, че наред с горещите теми като устойчивото строителство, биоразнообразието, кръговата икономика и декарбонизацията, Винербергер има силен ангажимент към подрастващото поколение. Разбира се когато става въпрос за деца и тяхното образование и условия на живот, решенията са много лесни – ние просто трябва да помагаме и да допринасяме с каквото можем.

Благодарим за хубавите думи на инж. Цанко Миланов и пожелаваме здраве и още много успехи и реализирани проекти на компанията през 2022г. !

Винербергер е най-големият производител на тухли в света и заема водещи позиции на пазара на керемиди в Европа със своите близо 200 завода в 30 държави. Основана през 1819 г. във Виена, компанията се търгува на Виенската фондова борса още от 1869 г. През 1986 г. компанията започва своята динамична експанзия, която е фокусирана върху строителните материали. Това превръща Винербергер от местен австрийски производител на тухли в най-големият в света производител на тухли в рамките само на няколко години.

И вие можете да ни помогнете да направим една голяма крачка напред в терапията на децата със специални нужди от в България!

КАК ДА СТАНЕТЕ НАШ ДАРИТЕЛ

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни