За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Обучителни пакети за специалисти – два уебинара на цената на един. Семейно медиирана интервенция и подкрепяща образователна среда

21 май 2020

Уважаеми колеги,

стартираме Обучителни онлайн Пакети 1+ за специалисти. Пакетът ще ви даде възможност да се включите в два уебинара на Карин дом на цената на един! Сума за плащане на пакета – 35лв.

Пакетът е подходящ за: учители от общообразователни детски градини и училища /начален курс/, Центрове за специална образователна подкрепа, специалисти работещи с деца със специални потребности.

Oнлайн пакетa включва темите:

Семейно медиирана интервенция в онлайн пространството – мисия възможна“ на 18.06 от  14.00 до 17.00 часа

Водещи: Николета Йончева, логопед и  Виргиния Василева, психолог.

Фокус на първия уебинар: 

Работата с родители е предизвикателство в работата на всеки терапевт, но е и ключът към високите резултати на децата. Онлайн пространството е възможност за тяхното активиране, овластяване и стимул за тях и децата им. В рамките на тричасов семинар ще споделим нашия успешен опит, стратегии за групови занимания с деца и родители, поставяне на цели и задачи , родители ще разкажат за своя опит. Логопедът Николета Йончева и психолозите Вергиния Василева и Димана Митева ще ви дадат още свежи идеи как да прехвърлите обратно в ежедневния ритъм, но и да запазите силата на онлайн комуникацията и след това.

+ втори уебинар: „Създаване на подкрепяща образователна среда за деца и ученици със специални нужди. Структуриране и визуализиране на средата” на 24.06 от 14.00 до 17.00 часа

с възможност за надграждане с присъствено обучение по МОН и получаване на удостоверение и квалификационни кредити.  Програмата е одобрена от МОН със заповед № РД09-414 / 22.01.2017 на Министъра на образованието и науката.  Безплатният уебинар е част от проект, финансиран от фондация Велукс.

Водещи: Звезделина Атанасова, магистър специална педагогика, логопедия и Андреас Андреу, кинезитерапевт. Безплатният уебинар е част от проект, финансиран от фондация Велукс.

Фокус на втория уебинар: 

По време на онлайн сесия ще разгледаме как  добрите практики трябва да предлагат предизвикателна и приобщаваща среда за учене, така че включването (участието) в училище, в свободното време и в обществото като цяло, да бъде възможно за всички деца и ученици. Ще обсъдим как могат да се използват „обичайни“ неща, доколкото е възможно (обучителни материали, помощни технически средства, играчки, мебели и т.н.), както и какви помощни средства и адаптации са необходими в зависимост от потребностите на децата и учениците. Ще предложим идеи и материали за визуализация и структуриране на средата, ще поговорим за  спецификата на индивидуалните работни места на децата със специални образователни потребности. Ще споделим казуси от практиката.

Направете своята регистрация ТУК!

Такса за участие: 35 лв.
Краен срок за записване и плащане: 16.06.2020г.
Метод на провеждане: записалите се участници ще получат линкове за онлайн обученията в ZOOM за двата уебинара след заплащане на таксата от 35 лв.

Таксата се превежда по банков път на следната сметка в Банка ДСК АД, Титуляр на сметка: Карин дом ЕООД
IBAN: BG37STSA93001528452286
BIC: STSABGSF
Основание за плащане: Уебинар 18.06 име на участника (или име на организацията)
Ако ви е необходима фактура за плащането, моля пишете на имейл astamova@karindom.org, като посочите темата, вашите данни за фактура и броя участници.

За контакти:
Магдалена Цонева – Специалист обучение и развитие
Телефон: 0878 302 517
Имейл: mtsoneva@karindom.org
За всеки от уебинарите ще се получите линк за видео среща в ZOOM.

За Фондация Карин дом

Карин дом е създаден през 1996г. от известния български дипломат и филантроп Иван Станчов. Това е една сбъдната мечта, както на създателя си, така и на родители, деца и специалисти, които през годините са обединили усилията си в една обща цел в името на децата. Карин дом е кръстен на братовчедката на Иван Станчов – Карин, която е с церебрална парализа, но води пълноценен живот и е една изключително състрадателна и вдъхновяваща личност.
Карин дом е един съвсем различен модел на предоставяне на услуги не само за децата със специални потребности, но и за семействата им. Екипът ни непрестанно се развива и обучава като предоставя не само терапия на децата, но и среда за развитие, обучение, емоционално израстване, както на детето, така и на семейството му.

Услугите на Карин дом са насочени, както към децата със специални нужди и техните семейства (работим с деца от 0 до 7г.), така и към всички специалисти в сферата, които имат нужда от надграждане на знания и умения за работата си с децата със специални потребности. В последните години сме насочили сериозен ресурс в провеждането на обучения за начални учители, медицински специалисти, студенти и др., за да могат в работата си да се чувстват по-уверени и ефективни, по този начин активно подпомагаме и процеса на приобщаващо образование у нас.

Обученията се реализират с подкрепата на Фондации VELUX.

download

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни