» Онлайн обучение за родители: “ Музика вкъщи и музикална терапия в Карин Дом“
За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Онлайн обучение за родители: “ Музика вкъщи и музикална терапия в Карин Дом“

23 май 2020

Скъпи родители,

продължаваме поредицата от безплатни обучения за Вас. Този път ще представим темата: “ Музика вкъщи и музикална терапия в Карин Дом“ (Идеи за домашни музикални занимания, заимствани от методиката на музикалната терапия​)​

на 26.05 от 14.00 ще публикуваме видеото на страницата ни във фейсбук, вход свободен.

Водещ: Таня Атмаджова, завършила магистратура- специалност музикална терапия в Universitätät der Künste Berlin и Звезделина Атанасова, магистър специална педагогика, логопедия и докторант по организация и управление на образованието, със специални интереси към организиране и управление на подкрепяща среда.

В краткото ни видео ще се опитаме да:

  • Отговорим на най-често задаваните въпроси свързани с музикалната терапия.  Какво е това всъщност? А аз не мога ли сам да си го правя у дома? Много интересно, обаче … действа ли въобще? А мога ли да участвам ако не съм музикант и нямам, никакво чувство  за ритъм? А каква музика да слушам, за да … съм спокоен, да се концентрирам, да ми мине зъб…?
  • Да разкажем как протичат музикотерапевтичните сесии със специалист.
  • Да дадем идеи за една по-различна и осъзната музикална домашна среда

“Дори и при липса на вербални умения, може да се отговори адекватно на желанията на детето, когато се следят физическите и емоционалните реакции. Това е пространство, където няма правилно и грешно, няма грозно и красиво, силното е позволено, точно колкото и тихото, а ритмичното и неритмичното са просто разговор с барабаните” – казва Таня Атмаджова.

Ако от професионален интерес или спонтанно любопитство сте се припознали в някои от нашите предположения, изгледайте видеото ни и ще се радваме на коментар, мнение и въпроси от ваша страна, за да можем да сме още по-полезни в следващите ни теми.

По време на извънредното положение, обучителният екип на Карин дом започна подготовката на онлайн лекции в помощ на родители и специалисти. Вече публикуваните ликции за родители, можете да видите тук.

Очакваме ви!

Международен архитектурен конкурс за нова сграда на Карин дом


Learn more

Подкрепи терапията на децата в Карин дом


Donate Now