За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Уебинар: Създаване на подкрепяща образователна среда за деца и ученици със специални нужди – втори модул, 3-ти Юли

29 юни 2020

Уважаеми колеги,
имаме удоволствието да Ви поканим на уебинар на тема: „Създаване на подкрепяща образователна среда за деца и ученици със специални нужди. Структуриране и визуализиране на средата“ – втори модул по темата, който ще проведем на 3-ти юли от 14:00 до 17:00 ч. Уебинарът е предназначен за учители и специалисти, работещи с деца със специални потребности.

Нашите лектори: Звезделина Атанасова, логопед, специален педагог и Андреас Андреу, кинезитерапевт. 

Във втория модул ще поговорим за връзката между терапията на децата със специални потребности и образователния процес. Как терапевти, специалисти и учители могат да си взаимодействат и допълват. Ще разгледаме спецификата на някои терапевтични среди и начина им на използване – мултисензорна среда, мека стая, ролята на окаченото оборудване, сензомоторна зала и др. Ще обърнем специално внимание на визуализацията на средата. Обучението завършва със сертификат и има опция да се награди с присъствена обучение през Октомври 22.10.2020 с кредити.

Към първия модул проявиха интерес и се включиха над 200 участника. На всички участници предоставихме електронния вариант на нашия нов наръчник „Организиране на подкрепяща приобщаваща среда“, който издадохме със съдействието на Фондации Велукс.

Ще очакваме да ни споделите успешни или предизвикателни казуси от практиката си, които заедно да обсъдим.

Последният трети двудневен модул на обучението по темата „Създаване на подкрепяща образователна среда за деца и ученици със специални нужди. Структуриране и визуализиране на средата“, планираме да проведем „лице в лице“ през октомври. В него ще разгледаме работата в подготвена Монтесори среда и ще проведем поредица от практически сесии с участниците. Таксата за това обучение ще бъде обявена допълнително.

Таксата за участие в един уебинар е 40 лв. на участник. Уебинарът завършва със сертификат.

За участие във втори уебинар на следните 2 теми по избор, цената е 70лв за участник. Моля, отбележете в регистрацията желания втори уебинар ако искате да ползвате пакетната цена. Темите са са следните:

  1. „Сензорно-моторни занимания. Как да стимулираме детето у дома или в детската ясла, градина, училище, ЦСОП“. Дата на провеждане: 16-ти юли от 14:00 – 17:00 ч.
  2. Неприемливото поведение и как да работим заедно с родителите за по-бързи резултати? Дата на провеждане: 23-ти Юли, от 14.00 до 17.00ч.

Направете своята регистрация ТУК!

  • Краен срок за записване и плащане: 02.07.2020г.
  • Метод на провеждане: записалите се участници ще получат линкове за онлайн обученията в ZOOM за двата уебинара след заплащане на таксата.

Таксата се превежда по банков път на следната сметка в Банка ДСК АД, Титуляр на сметка: Карин дом ЕООД
IBAN: BG37STSA93001528452286
BIC: STSABGSF
Основание за плащане: Уебинар 03.07 име на участника (или име на организацията)
Ако ви е необходима фактура за плащането, моля пишете на имейл astamova@karindom.org, като посочите темата, вашите данни за фактура и броя участници.

За контакти:
Магдалена Цонева – Специалист обучение и развитие
Телефон: 0878 302 517
Имейл: mtsoneva@karindom.org
За всеки от уебинарите ще се получите линк за видео среща в ZOOM.

За Фондация Карин дом

Карин дом е създаден през 1996г. от известния български дипломат и филантроп Иван Станчов. Това е една сбъдната мечта, както на създателя си, така и на родители, деца и специалисти, които през годините са обединили усилията си в една обща цел в името на децата. Карин дом е кръстен на братовчедката на Иван Станчов – Карин, която е с церебрална парализа, но води пълноценен живот и е една изключително състрадателна и вдъхновяваща личност.
Карин дом е един съвсем различен модел на предоставяне на услуги не само за децата със специални потребности, но и за семействата им. Екипът ни непрестанно се развива и обучава като предоставя не само терапия на децата, но и среда за развитие, обучение, емоционално израстване, както на детето, така и на семейството му.

Услугите на Карин дом са насочени, както към децата със специални нужди и техните семейства (работим с деца от 0 до 7г.), така и към всички специалисти в сферата, които имат нужда от надграждане на знания и умения за работата си с децата със специални потребности. В последните години сме насочили сериозен ресурс в провеждането на обучения за начални учители, медицински специалисти, студенти и др., за да могат в работата си да се чувстват по-уверени и ефективни, по този начин активно подпомагаме и процеса на приобщаващо образование у нас.

Очакваме Ви!

Обученията се реализират с подкрепата на Фондации VELUX.

download

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни