За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

„Началото на живота“ – представяне на филм на УНИЦЕФ

13 февруари 2017

Скъпи родители,

заповядайте на представянето на филма на УНИЦЕФ – „Началото на живота“на 16 февруари (Четвъртък) от 10:00 ч в семинарната зала на Карин дом.

„Началото на живота” е новаторски документален филм, който изследва как средата в ранното детство влияе върху когнитивното, социалното, емоционалното развитие на детето. 90-минутната продукция е създадена в отговор на напредъка в областта на неврологията, който разкрива решаващата роля на първите години от живота на детето и влиянието им върху възможностите за постигане на бъдещи успехи.

Филмът, заснет в Аржентина, Бразилия, Канада, Франция, Италия, Кения и Съединените щати, документира първите години от живота на децата и техните семейства и включва интервюта с водещи специалисти в областта на ранното детско развитие. Семействата, участващи във филма са с различна културна, етническа и социална принадлежност. Сред тях са, както супермоделът Жизел Бюндхен и носителят на Нобелова награда за икономика Джеймс Хекман, така и момиче на име Фула, което само се грижи за своите братя и сестри в Индия.

Отпускът по майчинство, ролята на бащата, съвместното родителство, бедността, детските права, насилието и неглижирането са сред темите, които се засягат във филма, осигурявайки уникална база за по-добро разбиране на ранното детско развитие.

Моля, потвърдете Вашето присъствие на тел: 052/302 518

Очакваме Ви!

 

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни