За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Монтесори Къща в Карин дом обявява прием на деца от 2 до 4г.

23 ноември 2017

Монтесори Къща в Карин дом обявява прием на деца на възраст от 2 до 4г. за предстоящата 2018г. Разположена в сърцето на Морската Градина, Монтесори Къщата на Карин дом предоставя възможност на децата да играят на чист въздух сред природата, да се запознаят с разнообразие от цветя, растения и билки. Предлагаме полудневни и целодневни посещения в отлично организирана Монтесори среда и оригинални учебни материали.

Групата включва до 15 деца на възраст от 2 до 4г. в адаптирана за тях Монтесори среда, която осигурява свободата на всяко дете да развива своя потенциал. Карин дом е възприел модел за работа Монтесори от 2001 година. С децата работят по метода Монтесори педагози и помощник-възпитатели, към екипа има и медицинска сестра. Децата усвояват необходими за живота практически умения, обогатяват своя речников запас, творят, активно изследват света с помощта на сетивата и развиват своите математически представи. В Монтесори Къщата, децата се запознават  и с българските традиции и обичаи, провеждат кулинарни, музикални и арт занимания с природни материали, бои и др.

Монтесори Къща разполага с просторна зала за занимания, три зони за игра на открито (две детски площадки и пясъчник), вътрешен салон за студените дни, спално помещение. Екипът на Монтесори Къща в Карин дом провежда разходки с децата в Морската градина, посещения на куклен театър, както и на забележителности във Варна.

За повече информация се свържете с нас на телефон 0878 138 273 – Жечка Иванова, Монтесори педагог.

Срок за подаване на документи – 5 декември 2017г.

 

Карин дом сe намира в Морската градина на Варна, близо до търговски център Пикадили парк. В края на Алеята на спортната слава. С автобуси номера 8, 9, 14, 118, 118 А, 148 до спирка “Карин дом”, преди спирка Почивка.

Повече за Мария Монтесори

Д-р Мария Монтесори (1870-1952г) е доктор по медицина, учен, психолог, антрополог, оригинален и брилянтен педагог, хуманист и философ. Номинирана е три пъти за Нобелова награда за мир. Мария Монтесори създава възпитателен метод, основаващ се главно върху развиването на усещанията. Нейните педагогическите занимания са буквално революционни идеи за времето си и качествено променят представата за възпитанието на децата до момента. “На нас ще ни трябват 60 години усилен труд, за да постигнем онова, което детето постига само за първите три години от своя живот” – тези думи на Мария Монтесори показват най-добре, защо е важно да инвестираме в първите години от живота на своето дете.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни