За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Сензорно-моторни занимания в Карин дом с Андреас Андреу, кинезитерапевт

10 март 2021

В рамките на проекта ни Допълнителна подкрепа за деца със специални потребности и техните семейства в Карин дом с Фондация „Медикор“, децата се включват и в занимания за подобряване на сензорно-моторното и двигателното им развитие. Сензорно-моторните занимания включват и консултация с родителите, които им помагат за някои ежедневни рутини и дейности, които могат да помогнат на семейството в ежедневието. Заниманията подпомагат двигателното развитие, по-добрата концентрация на децата, прави се индивидуална оценка на развитие, работи се за преодоляване на някои сензорни дефицити.  В семейно медиираните групи работим с родители и тяхното обучение за пренасяне и развиване на всичко постигнатото в групата в ежедневието на децата.

Сесиите се провеждат с Андреас Андреу – кинезитерапевт с дългогодишен опит в Карин дом и работата с деца. В условията на извънредно положение, сесиите се провеждат комбинирано спрямо ситуацията – както онлайн, така и в двора на Карин дом и терапевтичния център, в екип или индивидуално. С по-малките деца провеждаме заниманията в Библиотека на играчката, където активно се включват и родителите.

Сензорно-моторните занимания са част от семейно-медиирана интервенция, но се прави на открито поради мерките около Ковид 19. Част от упражненията от сензорното кръгче се изпълняват в различни среди, включително и на открити площадки. Заниманието е с продължителност от 1 час. В него се включват всички дейности, правени и преди това в защитена терапевтична среда. Всяко дете участва в заниманието с индивидуална програма за повторения, натоварвания и серии, но спазва груповата последователност, която е специално подбрана спрямо спецификата на децата.

Занимания за подобряване на сензорно-моторното и двигателното развитие на децата. се провеждат с подкрепата на Фондация “Медикор” – независима благотворителна фондация със седалище в Лихтенщайн. През 2020г. Карин дом стартира партньорството си с Фондация Медикор за предоставяне на терапия и консултации на деца със специални нужди и техните семейства. Проектът ще обхване деца със специални потребности на възраст 0-8 години, които посещават Карин дом, като ще предостави допълнителни възможности за включване в семейни групи, обучения и тренинги за родители и членове на семейството, консултации – социални и психологически, групови занимания, насоки за работа в домашна среда и други.

 

logo

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни