За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Карин дом провежда консултациите с родители онлайн. Вижте как се случват срещите ни с децата!

19 март 2020

Скъпи родители,

знаем че нищо не може да замени личния контакт лице в лице, както сме работили до сега, но смятаме че можем заедно да се справим с новите предизвикателства и ви каним да се присъедините към консултациите, които нашите специалисти вече провеждат онлайн.

Всички консултации на екип ранна интервенция се провеждат онлайн и по график. Терапевтичният ни екип също работи по график и се свързва с всички семейства, които ползват терапия в Карин дом.

Груповата работа с родители продължава виртуално, а децата от Монтесори къща ще продължат да получават материали и идеи за занимания у дома.

Стартираха индивидуалните и в екип онлайн консултации, като за наша радост по-голямата част от родителите откликват и с готовност съдействат – включват се в скайп връзки, видео чатове, конферентни разговори и разговори по телефон. Въпреки че тази ситуация ограничава пряката терапия, можем да дадем ценни насоки на семействата и да ги мотивираме за работа у дома. На някои родители изпращаме материали, линкове с полезна информация, неща, които да си изработят вкъщи, както и конкретни задачи, върху които да работят, използвайки своите ресурси у дома, да им помогнем да си устроят кът за работа, да си организират средата и да си подготвят материалите за работа и най- вече да работят с децата си. Ние сме на разположение да помагаме чрез различните дигитални устройства. Използваме всички средства на комуникация, а също и на представяне на задачите, игрите и заниманията за родители и деца. От родителите се очаква да върнат обратна връзка (под формата на видео, телефонен разговор).

Родители, които искат да се свържат с нас за въпроси и заявка за консултация

могат да го направят на следните телефони: 

  • Екип „Ранна интервенция ( за деца 0-3г), 0876 655 220 – Вероника Вълчева
  • Записвания за консултации и график, 0878 302 518 – Десислава Желева, 0878 419 140 – Меглена Паламудова
  • Обучителен център,онлайн обучения,  0885 770 676 – Борислава Черкезова, trainingcentre@karindom.org
  • Други запитвания: karindom@karindom.org

Вижте как протичат консултациите на най-малките тази седмица, които екипът ни посети виртуално! Целта на визитата беше наблюдение на подготовка за хранене и хранене на детето.

 Очаквайте безплатните онлайн обучения за родителите, които Обучителният екип на Карин дом подготвя. Следете за датите на обученията на сайта и фейсбук страницата ни! Вижте темите, които подготвяме за вас:

1) 10 начина да подобрим храненето на детето – съвети за ефективно хранене – Стефка Цветанова (психолог) и Николета Йончева (логопед) – 20-ти Март, канал: фейсбук лайв , начало от 14.00;

2) Съвети за изграждане на подкрепяща образователна среда у дома – Звезделина Атанасова (логопед, специален педагог и Андреас Андреу (кинезитерапевт)- 25-ти Март;

3) Как да говорим с децата по време на пандемия – Виргиния Василева (психолог) и Димана Митева-Найденова (психолог)- 26-ти Март;

4) Ценни съвети за премахване на памперса- Стефка Цветанова (психолог) и Николета Йончева (логопед);

5) Съвети как детето след епидемията да се адаптира лесно към детската градина и ясла- Виргиния Василева (психолог) и Димана Митева-Найденова (психолог);

6) Как да взаимодействате ефективно с Вашето дете – Николета Йончева (логопед).

Своите виртуални срещи започна и втората родителска фейсбук група по проекта “Овластяване на семейства на деца с увреждания за справяне с предизвикателствата, свързани със социално включване и равноправен достъп до пазара на труда чрез обучения и мотивационна и психологическа подкрепа”. Родителите очакват представянето на темите и обсъждането им, имат желание да участват по този начин в групата и да се включват в момент удобен за тях. Това е предимството на формата и е алтернатива на живия контакт. Въпреки че родителите искат и се надяват да се срещнем скоро в Карин дом, те с радост откликват в настоящата ситуация на дистанционната връзка. Родителите се представят един на друг чрез текст и снимки, предлагат им се онлайн анкети и материали за използване. А съвсем скоро ще публикуваме и видео с кулинарно предизвикателство за ателието.

Бъдете здрави, спокойни и продължавайте да работите с децата си у дома! Всеки, който има нужда от нашето съдействие и подкрепа може да се свърже с екипа ни. 

Благодарим ви за доверието! Продължаваме да бъдем близо до всички вас и се надяваме, че много скоро ще можем да се върнем към нормалния ритъм на работа. Карин дом е до семействата и децата със специални нужди вече почти 24 години и до сега не сме спирали да оказваме подкрепа въпреки всички трудности през годините.

Снимка от geralt

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни