За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Иновативно обучение посредством подпомагаща технология с контрол на погледа

1 октомври 2018

Един от много успешните проекти на Карин дом през 2018г. е „Комуникация и иновативно обучение на деца със специални потребности, посредством подпомагаща технология с контрол на погледа“, реализиран благодарение на финансирането на International Women’s Club – Sofia. Чрез този проект успяхме да включим в терапията на децата едно много търсено и желано, както от родителите, така и от екипа ни иновативно обучение, което все още не е развито в България.

Чрез този проект в иновативно обучение посредством подпомагаща технология с контрол на погледа през 2018г. се включиха 15 деца със специални потребности (детска церебрална парализа, с множество увреждания, аутизъм и други комуникативни затруднения). Започнахме да работим за подобряване контрола и точността на погледа, задържане на вниманието, изграждане на взаимовръзка между причина и следствие, подобряване разбирането на инструкции, следване на последователност от действия, провокиране на инициатива за комуникация и комуникация, чрез избор на символи или изписване на думи или фрази, които програмата произнася.

За някои от децата единствен начин за комуникация остава тази технология, която трябва да се усвои още в ранна възраст. За нашите деца тази технология е крачка напред в комуникацията и възможност да достигнат комуникация с реч.

Видео Кристиян

Видео Маги

Видео Божидара

 

Снимки и видео: Карин дом

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни