За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Успешно приключихме проект „Активни младежи за устойчиво бъдеще“

20 октомври 2021

На 14 октомври в ранния следобяд проведохме финална среща с участниците в проекта „Активни младежи за устойчиво бъдеще – НПО секторът като възможност за развитие“.

Въпреки дъждовното време, срещата се осъществи с тази разлика, че локацията от градината на Карин дом, бе преместена в Арт-салона на Радио Варна, на които сърдечно благодарим, че отразиха проекта и поговориха с нас за Карин дом и новите доброволци на Варна.

В неформални разговори с участниците поговорихме за това какво са им дали срещите със специалисти и експерти, какво ще си вземат от дейностите и ателиетата какво биха могли да приложат в бъдеще. Споделиха и впечатленията от проекта – какво ги е накарало да се замислят, какво ги е вдъхновило, кое им е дало идеи и отговори на въпроса „От тук на къде?“.

Някои от тях дори споделиха планове си за реализиране в неправителствения сектор, а с други поговорихме за бъдещите в краткосрочен план възможности за включване като доброволци в събития, кампания и проекти на Карин дом.
И тъй като една от основните цели на проекта бе да разшири кръгозора и възможностите за проактивност в разнообразни кампании и инициативи, насочихме участниците регулярно да следят за възможности за участие на младежи в проекти, стажове, събития и други на:

Целта на финалната среща беше да участниците да споделят това време с още един приятел, на когото да разкажат за проекта,  темите, които той засяга, знанията и уменията, които са придобили.

Участниците, които не успяха да дойдат на финалната среща, имат възможност до 25.10, всеки делничен ден от 09.00 до 16.30 ч. да дойдат на място в Карин дом да получат своя сертификат, както и подарък – комплект „Време за добри дела“

Ако някой желае да му бъде издадена и препоръка на база участието му в проекта, която би могла да послужи към университет, друга организация или като част от доброволческото портфолио, моля, пишете на rpetrova@karindom.org до 25.октомври/понеделник, включително.

Желаещите могат да доведат свой приятел, с когото заедно накратко да споделим какво случихме по проекта и да обсъдим възможностите този приятел да напари крачка напред и да бъде по-близо до включване в доброволчески дейности и участие в проекти и инициативи в помощ на общността.

Проектът е подкрепен от програма „Младежки проекти 2021“ на Община Варна
и цели младите хора да видят в неправителствения сектор възможности
за личностно и професионално израстване, за промяна на нагласи,
за подобряване на средата, за застъпничество
и активна гражданска роля и позиция.

 

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни