За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Ефективна ли е подкрепата на децата и хората с увреждания от Украйна?

6 юли 2022

На 6 юли Карин дом беше домакин на дискусия на тема: „Ефективна ли е подкрепата на децата и хората с увреждания от Украйна – предизвикателства и възможни решения“ в качеството си на временен регионален офис на EASPD Brussels  (Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания) относно бежанците от Украйна. EASPD – Европейската асоциация на доставчици на социални услуги за хора с увреждания е една от най-големите и разпознаваеми организации в света, що се отнася до социално включване, човешки права и равенство.

Дискусионната среща събра на едно място хора, работещи на първа линия – украински бежанци, доброволци и граждански организации, които ги подкрепят: Фондация „Докова и Доков за бъдеще“, Фондация „За доброто“, Волонтер, АДРА България, ИРЦ Днепропетровск Украина, Инклюзивно-ресурсный центр, Български хелзинкски комитет, Сдружение „Спина Бифида и Хидроцефалия-България“, Община Варна, проект „Общностен център за деца и семейства – Варна“, Асоциация „Хипофиза“, регионални представители на отговорни държавни институции.

Целта бе да обменим информация, опит, да споделим предизвикателствата и най-вече – предложения за възможни решения и желана промяна по отношение на подкрепата за хората с увреждания от Украйна. Резултатите от нашата дискусионна среща ще обединим в един „жив“ доклад, който ще бъде представен пред Европейската комисия чрез EASPD, както и ДАБ, Министерски съвет.

В срещата участваха Мая Донева – Генерален секретар на EASPD, представители на Община Варна, Дирекция „Социално подпомагане“, Регионална здравна инспекция, доброволци и представители на гражданския сектор. Обсъдихме предизвикателства и възможни решения от гледна точка на здравната и социалната система.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни