За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Карин дом в кутия за децата от Украйна

5 юли 2022

В отговор на нуждите на семействата, жертва на военните действия в Украйна, които са настанени у нас, Карин дом предостави на украинските деца, настанени в хотел близо до Варна, комплект от материали, наречен „Карин дом в кутия“.

Съдържанието на кутиите е съобразено с възрастта на децата и тяхната нужда от различни занимания в еднообразното им ежедневие. С оглед на ограничените възможности на много от семействата, избягали от войната единствено с неща от първа необходимост, вярваме, че предоставените материали поне малко ще облекчат родителите в ежедневните занимания с децата и ще донесат разнообразие на децата.

 

В кутиите децата с радост откриха специално подбрани от специалистите на Карин дом образователни и занимателни материали, които да осигурят на децата и техните семейства съвместни дейности за пълноценно време заедно. Кутиите са създадени и в помощ на родителите – в тези за най-малките деца има специално разработени от специалисти на Карин дом „Карти с игри за бебета и деца“, които предлагат идеи за полезни занимания с бебето и малкото дете от 0 до 24 месеца.

Инициативата е в рамките на партньорството между TBI Bank ЕАД и Фондация „Карин дом“ за предоставяне на безплатен достъп до услуги за деца от Украйна и техните семейства.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни