За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

„Чувствам се добре, когато помагам на някого“… Благодарим ви, скъпи доброволци!

5 декември 2015

Благодарим ви, скъпи доброволци! Бъдете и вие дарени с благата, от които имате нужда! Вие помагате да се популяризира доброволчеството и да се разпространи идеята за значимостта на социалното включване на децата със специални нужди!

Днес, 5 декември, отбелязваме Международния ден на доброволеца и ние от Карин дом искаме да отдадем заслужено признание и благодарност към всички доброволци

„Чувствам се добре, когато помагам на някого“…

… споделя доброволец от Карин дом. Това са и думите, които изричат почти всички, които кандидатстват за доброволци тук. В Карин дом те успяват да оползотворят част от свободно си време, да намерят израз на вътрешната си потребност да се развиват като личности и професионалисти и да вършат добрини.

Доброволците ни обикновено са ученици, студенти или професионалисти, които учат или са завършили специалности от помагащите професии.

Младите хора, които се насочват към професията на педагога, логопеда, рехабилитатора, психолога или социалния работник имат нужда да добият представа от ежедневието и света на своите работещи колеги. Понякога опита им като доброволци определя професионалния път, по който ще поемат, помага за професионалното им насочване. Някои от тях винаги са искали да работят с деца, затова те надграждат образованието си в педагогически специалности. „Искам да бъда част от детския свят, това за мен е всекидневен празник“, споделя студентка, доброволка, „Обичам децата и мечтая да бъда добър педагог! “. Някои от доброволците в Карин дом вече са наши колеги.

За всички нас работата с децата е нещо специално. Мотивът на доброволците да отдават времето и подкрепата си е, че ще могат да помагат на децата, но и ще могат да се развиват като специалисти, ще усетят живота си пълноценен.

Обикновено покрай празници, организиране на събития и базари доброволците помагат в организацията, изработването на сувенири, украса и ни зареждат с ентусиазма и свежия полъх на идеите си. Разбира се, има и родители на децата, посещаващи Карин дом, които участват и помагат в различни дейности, като подготвят материали, картички. Добротворците ни – децата на нашите колеги, помагат със силата на детската спонтанност и съпричастност. А градината на Карин дом е пъстра и подредена отново с подкрепата на доброволци!

Фестивалът „Усмихни се Карин дом“ беше организиран от доброволци и ни донесе много щастие и усмивки!

Благодарение на съвместните усилия на много доброволци, Фестивалът „Усмихни се Карин дом“ се превърна в едно прекрасно изживяване за многото малки и големи посетители. Карин дом се радваше на изключителен интерес и съпричастност от страна на варненци и гости на града. За своите три дни фестивален живот „Усмихни се Карин дом“ събра 29 000лв.

Със събраните средства бяха разкрити две нови групи за децата, посещаващи Карин дом за терапия: Група „Усмивка“ (за деца с комплексни и интензивни нужди от подкрепа ) и Група „Малки +2“ ( за деца със специфични потребности и с участието на родителите ). Надяваме се, че чрез двете нови групички ще бъдем още по- полезни на децата за подобряване на комуникативните им умения и опознаване на света около тях.

Понякога остава чувството, че не сме благодарили достатъчно за отзивчивостта, подкрепата, грижата, идеите и ентусиазма на доброволците. Затова казваме: „Благодарим ви, скъпи доброволци! Бъдете и вие дарени с благата, от които имате нужда! Вие помагате да се популяризира доброволчеството и да се разпространи идеята за значимостта на социалното включване на децата със специални нужди!“

От екипа на Карин дом

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни