За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Продължава работата по проекта на Фондация „BCause” – “НОВО НАЧАЛО за украинските жени и деца в България!”

12 септември 2022

На 30 август 2022 г. се проведе виртуална среща на организациите от дарителската инициатива на Фондация „BCause” – “НОВО НАЧАЛО за украинските жени и деца в България!”, които разказаха опита от работата си. Проектите се изпълняват в София, Пловдив, Перник, Благоевград, Стара Загора, Варна, Ловеч. с. Рибарица, с. Ястребино, с. Дрен с около 1700 деца, младежи и жени. Карин дом, в качеството си на една от организациите в гр. Варна, която осъществява дейности в помощ на украинските семейства, също взе участие в срещата.
Проектите са насочени към справяне с травмата от войната в Украйна, адаптацията на децата и родителите им у нас, както и към любопитство и приемане на българската култура и традиции.
Споделени бяха положителните промени, които са настъпили след няколкомесечната работа на различните организации, работещи в името на една кауза. В началото са били страхът и болката. С много търпение и любов психолози, игротерапевти, социални работници успяват да преодолеят бариерите, да предразположат децата и да вдъхнат надежда в родителите им.

Чрез множество различни дейности – психологическа терапия, емоционална подкрепа, игри, събития, екскурзии, децата и техните родители, които са намерили своя нов дом в България, продължават живота си с по-малко стрес в една по-защитена среда.
По-голямата част от организациите сa решени да продължат да работят с украински деца и жени и след началото на учебната година въпреки неяснотите около бъдещето на бежанците – дали ще останат в България изобщо или в даденото населено място.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни