За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Карин дом ще се включи във Virusfest. Внимание настроението е заразно!

20 април 2020

Нова ситуация, нови забавления. Кой би предположил, че ще има вирус с положителен заряд и емоция, който отново да събере близки и приятели заедно, но на безопасно разстояние.

Заповядайте на Virus On-line Festival – първият в България online фестивал. Провокирани от ситуацията, в която се намираме платформата на VIRUS on-line FESTIVAL ще даде възможност на много независими артисти, музиканти, художници, автори, танцьори, приложници, специалисти и хора с таланти и творческа енергия да покажат на света най-доброто от себе си. За нас е изключителна възможност и ново предизвикателство да бъдем част от събитието.

Карин дом ще се включи с темата за родители: “ Детето ми – как да играя и общувам с него – 10 малки тайни“ – със Стефка Цветанова, психолог и Николета Йончева, логопед. Ще ви очакваме в Неделя (26-ти април) от 14:00ч. Всички събития са в реално време и на живо. 

В днешната ситуация, когато са затворени ясли, детски градини и училища, терапевтични центрове, за родителите е истинско предизвикателство да въведат нов график и среда у дома. Надяваме се да успеем да подкрепим родителите чрез нашия опит и знания за детското развитие и нови забавни идеи за игри с малкото дете.

Онлайн излъчването е безплатно! Ако имате желание да подкрепите участниците, можете да закупите виртуален билет на символична цена! Постъпленията за лекцията на Карин дом, ще бъдат в подкрепа на работата ни със семействата с деца със специални нужди.  

Станете част от фестивала, споделете и с приятели! Защото какво е фестивал без приятели?

Нашите лектори

Николета Йончева   Николета Йончева, логопед, обучител във Фондация Карин дом.

Николета е част от екипа на Карин дом от 2013 година. Нейните професионални интереси са в областите комуникация, жестов език, ранно детско развитие и семейно-медиирана интервенция. Николета е сертифициран ABA и PECS терапевт. Има опит в различни новаторски проекти, свързани с хората с увреждания, които са осъществени както в страната, така и в чужбина. През 2019г. е стипендиант на Фулбрайт за „Развитие на гражданско общество“. В момента е докторант по „Логопедия“ в СУ „Св. Климент Охридски“ – София.

Стефка Цветанова

Стефка Цветанова, клиничен психолог, обучител във Фондация Карин дом.

Стефка е част от екипа на Карин дом от 2011 г., а професионалните й интереси са свързани с нарушения от аутистичния спектър и хиперкинетичните разстройства. Интересува се от прилагането на семейно-ориентираният подход при работата с децата. Стефка е сертифициран ABA и PECS терапевт.

Всички деца започват да учат следвайки родителите си и играейки. Затова ние сме ви приготвили микс от 10 малки тайни, за ранното детство 1-4 години, които ще чуете на живо в Неделя от 14:00ч на Virusfest.

Едно от най-големите предизвикателства в живота е да бъдеш родител. В днешната ситуация, когато са затворени ясли, детски градини и училища, терапевтични центрове, за родителите е истинско предизвикателство да въведат нов график и среда за учене и игра у дома. Има много моменти, в които ни се иска да извадим „заека от цилиндъра“ и да намерим начина да се справим с всяка ситуация, в която изпитваме несигурност.

В периода на извънредното положение, специалистите на Карин дом подготвиха още 7 онлайн лекции в помощ на родителите. Публикуваните до момента теми са достъпни за гледане на фейсбук страницата и сайта на Карин дом Тук.

 

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни