За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Онлайн консултации за родители от страната и чужбина

28 април 2020

Скъпи родители,

Oт 28 април 2020 г. до 15.05.2020 Фондация Карин дом стартира програмата „Ръка за ръка заедно срещу Covid-19“, която ще предостави възможност за включване в индивидуални онлайн консултации на родители, живеещи в страната и чужбина, свързани с предизвикателствата, които срещат със своите деца на възраст 0-7 години в условията на Covid – 19 и социална изолация. Консултациите се провеждат чрез видео връзка от екип от специалисти на Карин дом – психолози, логопеди, специален педагог, консултант по кърмене. 

Даваме си сметка, че днес всяко семейство е изправено в нова и непозната ситуация, а времето и начините за преодоляването на кризата са индивидуални за всяко семейство. За родителите, живеещи далече от своите близки в България и в условия на изключително рестриктивни извънредни мерки, ситуацията е още по-трудна.

Много родители, както от страната, така и от чужбина споделиха свои притеснения, въпроси и коментари, затова решихме да предложим допълнителна подкрепа под формата на индивидуалните онлайн консултации по проблеми, които вие родителите срещата в условията на пандемия и социална изолация.

Тази програма е подходяща за вас ако детето:

  • детето Ви е неспокойно или има трудности със съня, храненето /кърмене;
  • детето Ви проявява поведенчески проблеми като чест плач, нервност, агресивност или засилена плахост;
  • срещате затруднения да комуникирате с детето си в тази нова ситуация;
  • търсите начин да създадете сигурна и спокойна среда за учене и игра на своите деца в социална изолация;
  • детето проявява други проблеми, които Ви притесняват и търсите отговор и решение.

Местата са ограничени, регистрираните ще бъдат включени по ред на записване.

Може да се регистрирате за онлайн консултация ТУK и ще се свържем с вас.  Консултациите са с времетраене 40 мин и цена 35 лв. Тази цена е обвързана с кауза. Събраните средства ще бъдат в подкрепа на терапията на деца със специални нужди в Карин дом.

Опции за Плащане:

  • По банков път:

в Банка ДСК АД, Титуляр на сметка: Фондация Карин дом:

IBAN: BG56STSA93001506068418 , BIC: STSABGSF

  • На каса в EasyPay

Титуляр на сметка: Карин дом
Микросметка с БУЛСТАТ: 813145053

По време на извънредното положение, екипът на Карин дом, съставен от специалисти в областта на ранното детско развитие, разработи цяла поредица от безплатни видеа и лекции в помощ на родителите, които имат над 80000 гледания.

Можете да видите видеата ТУК

Чрез онлайн лекции и консултации, Карин дом се стреми да подкрепи и българската общност от родители, живеещи в чужбина, изолирани и далече от своите близки и роднини, които срещат затруднения в променената реалност на днешното ежедневие.

За Фондация Карин дом

Карин дом е създаден през 1996г. от известния български дипломат и филантроп Иван Станчов. Това е една сбъдната мечта, както на създателя си, така и на родители, деца и специалисти, които през годините са обединили усилията си в една обща цел в името на децата. Карин дом е кръстен на братовчедката на Иван Станчов – Карин, която е с церебрална парализа, но води пълноценен живот и е една изключително състрадателна и вдъхновяваща личност.
Карин дом е един съвсем различен модел на предоставяне на услуги не само за децата със специални потребности, но и за семействата им. Екипът ни непрестанно се развива и обучава като предоставя не само терапия на децата, но и среда за развитие, обучение, емоционално израстване, както на детето, така и на семейството му.

Услугите на Карин дом са насочени, както към децата със специални нужди и техните семейства (работим с деца от 0 до 7г.), така и към всички специалисти в сферата, които имат нужда от надграждане на знания и умения за работата си с децата със специални потребности. В последните години сме насочили сериозен ресурс в провеждането на обучения за начални учители, медицински специалисти, студенти и др., за да могат в работата си да се чувстват по-уверени и ефективни, по този начин активно подпомагаме и процеса на приобщаващо образование у нас.

Карин дом е инициатор и двигател на развитието на ранната интервенция в България. Годишно екипът ни консултира над 120 семейства с деца на възраст от 0 до 3г.,при които имат риск от изоставане в развитието или специални нужди от подкрепа, чрез мобилни услуги в дома, на детската площадка, в ясла/градина и на ниво родилен дом. Програмата постига отлични резултати благодарение на иновативния семейно-ориентиран подход, който подпомага родителския капацитет и участието на семейството в развитието и постиженията на детето.

Международен архитектурен конкурс за нова сграда на Карин дом


Learn more

Подкрепи терапията на децата в Карин дом


Donate Now