За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Международна конференция „Умната градина“ в Музейко

22 ноември 2019

Международна конференция „Умната градина“ в Музейко беше ценно събитие за всички организации и учебни заведения в България, които искат да бъдат в крак с развитието на своите образователни програми и насърчават иновациите в процеса на учене на детето.

Конференцията беше интересна и за нашия екип, за да потърсим заедно отговор с колегите от Музейко, Експлора-Рим и ЕЛА, как градинарството и дейностите на открито подпомагат образователния процес и приобщаването на деца със специални потребности в ученето, за смисъла на детското градинарство, ученето чрез преживяване и ефекта на играта!Видяхме и музикална градина, сензорна стена и класна стая на открито и още идеи за развитие на прекрасната градина на Карин дом.

Гордеем се, че в Карин дом имаме педагогическа градина, която дечицата от Монтесори група и Монтесори къща поддържат (а след това изяждат на супа или салата), а от миналата година стартирахме и Градската градина, в която отглеждаме билки и подправки.
Това са световните образователни тенденции- децата да са навън и да са активни, правещи и действащи. Нашата градина е прекрасен пример за това и сме щастливи, че имаме идеи да я направим още по-хубава и полезна за децата. Учебната градина е пространство, където децата с лекотата учат чрез наблюдение, практически занимания и експериментиране.

Ето и някои полезни материали за учители, педагози, терапевти, родителски кооперативи, образователни центрове и хора, които работят в областта на ранното детско развитие: Наръчник за учене чрез преживяване във Вкусната градинка на фондация „Заедно“. Той съдържа 148 цветни страници изпълнени със полезна информация, насоки, споделен опит и добри практики за изработка на проект, изграждане и развитие на пълноценна и изобилна образователна градинка, както и богата колекция от образователни занимания за деца и възрастни.

 

Благодарим на „Музейко“ за поканата за тази прекрасна инициатива!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни