За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Карин дом с номинация в категория „Най-забележителен екип“. Гласувайте!

26 ноември 2019

Отново имаме повод за гордост и радост по повод номинацията на екипа на Карин дом в категория „Най-забележителен екип“ – заради постижения в терапевтичната грижа за деца със специални потребности, застъпническата ни дейност в сферата на семейните политики и дългосрочните ни усилия за подобряване качеството на живот на децата в България.

Можете да гласувате за екипа на Карин дом тук

Гласувайте в категория The Outstanding Team Award- Karin dom – VOTE 

Наградите – European social service awards се връчват от European Social Network и целят да отбележат най-прогресивните и иновативни организации, тенденции и екипи в Европа, както и да разкажат добрите истории да социални организации, които подкрепят активно хората. Има няколко категории – Иновация, Изследователски проект, Награда за партньорство и Награда най-забележителен екип, я която е номиниран и екипът на Карин дом, заедно с доста сериозна конкуренция от цяла Европа и сме едни от малкото номинирани от Югоизточна Европа. Чест е за нас да сме в компанията на Областната управа на Мадрид,Областната управа на Галисия, Общинският съвет на Вилнюс, Фондация Action for Children, Университети от Падова, Италия и Осло, Норвегия и още много други забележителни актьори в обществения живот на Европа.

Относно номинацията на European Social Network – Дори самата номинация е изключително голямо признание за нашия труд.  В Карин дом работят 50 души – педагози, психолози, логопеди, рехабилитатори, обучители, социални работници, които ежедневно дават труда и сърцето си за всяко семейство, с което работим. В Карин дом има и много „невидими“ работници, които са зад кадър- администрация, медицинската сестра, колегите от отдел „Развитие“, възпитателите, колегите, които шофират, градинарстват, поправят, чистят- те никога не са на предни позиции, когато си благодарим, но е факт, че Карин дом работи толкова мащабно и устойчиво, защото ВСЕКИ един от нас дава максимума от себе си в това, което прави и помага на останалите около себе си да дават. Това е изключително важно и мисля, че и децата и родителите, с които работим го усещат и виждат. Фактът, че при нас можете да видите квалифицирани физиотерапевти да правят палачинки по време на фестивала в градината на Карин дом, или че финансовият ни директор плевеше босилека в Градската градина на Карин дом- това имам предвид. Всеки от нас много харесва мястото, на което е- и физическото, и метафоричното „място“- ценим го, пазим го, развиваме го и за това вървим напред с уверени крачки и към новия ни център.

Защо сме номинирани: Историята на Карин дом е много дълга и интересна. Нашият основател – потомственият дипломат Иван Станчов е вдъхновен от Карин – своята братовчедка, която има церебрална парализа. Тя обаче не е само своята диагноза, а много повече- говори добре 7 езика, обича да пътува, да рисува и да се забавлява. Времето с Карин провокира г-н Станчов да вижда и търси възможностите за децата със специални потребности, а през 90-те години в България такива възможности на практика не съществуват. Мотивиран да промени тази среда Станчов мобилизира цялата си мрежа от дипломатически и лични контакти и започва активно да работи – обучители от Великобритания и САЩ правят чудеса във Варна и тук се създава един остров на надежда и експертиза, който и до ден днешен расте и споделя надеждата с всички наоколо. Нашият екип е средище на иноватори – от това, че работим със странно звучащи за външните хора методи като „терапия на трамплин“, до това, че използваме високотехнологични средства за допълваща и алтернативна комуникация, които работят с програми, управлявани само с поглед. Карин дом е едно от първите места в тази част на Европа, в което методът Монтесори се прилага успешно към деца със специални потребности и е неразделна част от нашата терапевтична работа и сега. Екипът ни Ранна интервенция е един от първите в страната и покрай набиращата скорост тема за „Ранно детско развитие“ и осъзнаването, че първите три години от живота на всяко дете са най-важните за неговото развитие, екипът ни има все повече работа в посока застъпничество и обучения.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни