За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Карин дом получи отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“ 2019 на ДАЗД

22 ноември 2019

Искаме да споделим огромната си радост и гордост, че Карин дом отново получи признание за своята работа за щастието и бъдещето на децата в България. ДАЗД връчи отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“ 2019 на Карин дом в категория „Устойчиво развитие“. Г-жа Лилова – председател на ДАЗД специално благодари за дългогодишната работа на Карин дом в името на децата и връчи плакета. Наградата получи Бистра Бончева (административен директор на Карин дом). Също така от името на Община Варна тя прие и първа награда за Устойчива иновация.

Отличителният знак се връчва за втора година за постижения в следните четири категории: Устойчиво развитие, Успешна промяна, Значима иновация, Значимо партньорство. Основен критерий, по който се присъждат отличителните знаци е приносът в грижата за децата и за дейности и инициативи, допринасящи за създаването на условия за тяхното пълноценно развитие.

“Днес се навършват 30 години от подписването на Конвенцията на ООН за правата на детето”, каза председателят на ДАЗД Елеонора Лилова. Тя посочи, че тъй като тази година е по специална се връчва и награда за „Значимо партньорство”. „Изключително висока конкуренция на всички, които подадоха своите предложения да бъдат наградени”, отбеляза Лилова. Тя допълни, че в този конкурс няма победители и победени. „Всички заслужавате награда. Приемете го като знак на уважение и признателност от ДАЗД към вашия труд”.

За отличието можеха да кандидатстват или да бъдат номинирани общини, юридически лица, доставчици на социални услуги за деца, детски градини, училища, центрове за специална образователна подкрепа и читалища. Наградените са определени от седемчленна комисия под ръководството на председателя на ДАЗД. Наградите се определят в съответствие с предварително разработени критерии по отделните категории.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни