За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Нова триколка подпомага терапията на децата

27 април 2018

Продължава обучение на родители на деца със специални потребности в Карин дом в специалностите: „Организатор интернет приложения“, „Сътрудник Социални дейности“ и английски език по проект “Подкрепа за родители на деца с увреждания за социална и професионална реализация”. Едно от големите предимства на проекта е, че за децата на родителите, които се включиха в обучителните програми, Карин дом предоставя терапевтични занимания. След оценка на потребностите на всяко дете от екип специалисти, децата бяха включени в различни дейности, според нуждите и спецификата на състоянието.

Работата с децата, обхванати от проекта е насочена към преодоляване на отчетените дефицити, подобряване на комуникацията, концентрацията на внимание, натрупване на адаптивни умения, развиване на познавателните и социални умения.

За качественото предоставяне на терапевтични занимания с финансиране по проекта, закупихме триколка за нуждите на децата с двигателни затруднения. Тя ще бъде използвана в терапията на децата, докато техните родители се обучават. Триколката е отличен инструмент за терапевтична рехабилитация на деца с церебрална парализа и други увреждания. Перфектно решение е и за деца с нарушено чувство за баланс и непълноценни движения. Движението стимулира поддръжката на скелетно-мускулната система в добро състояние, подобрява кръвната циркулация, дишането и общото състояние на тялото.

През април родителите, които се обучават по професия „Сътрудник социални дейности“ имаха час по анатомия и физиология, който се проведе в Музей човекът и неговото здраве“ в Регионална здравна инспекция. Севдалина Иванова – главен инспектор от РЗИ ги запозна с основните органи и системи в човешкото тяло, даде препоръки за здравословен начин на живот и профилактика на някои заболявания.

Партньор по проекта е Еврокик консулт ЕООД, който реализира обученията по професия “Организатор интернет приложения” и английски език. Обученията по професия „Сътрудник Социални дейности“ се води от Веселина Тинчева – специалист от обучителния екип на Карин дом. Все още има свободни места в групата по английски език, в която родителите могат да се включат като се свържат с Веселина Тинчева на тел. телефон: 0879 940 774, 052 / 302 518 или на имейл: vtincheva@karindom.org. 

За да улесним бъдещата реализация на родителите на деца със специални потребности, създадохме и комуникационна система за връзка между работодатели и родители. В Платформата могат да се регистрират всички родители на деца със специални потребностите и работодатели, които могат да публикуват свои предложения за работа. Не се колебайте, направете своята регистрацията бързо и лесно оттук: www.rabota.karindom.org.

Проектът “Подкрепа за родители на деца с увреждания за социална и професионална реализация” на Карин дом се изпълнява по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, с финансовата подкрепа на Европейски съюз, Европейски социален фонд.

Снимки: Карин дом

logo-bg-color

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни