За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Иван Станчов беше удостоен с наградата „Сърцето на България“

30 април 2018

Г-н Иван Станчов, бе удостоен с наградата „Сърцето на България”, за изключителната му дарителска дейност и за огромния му принос в създаването на „Карин дом” – терапевтичен център за деца със специални нужди, намиращ се във фамилната къща на семейство Станчови във Варна. Наградата беше връчена на 24.04.2018 г. от ексвицепрезидента на България – г-жа Маргарита Попова в Руския културно-информационен център в София.

Награждаването на г-н Иван Станчов бе в рамките на организирания за десета поредна година от Арт център „Кърнолски“ концерт-церемония „Различни, но заедно“, който събра деца и младежи от различни етноси, вероизповедания, социален статус, които пяха и танцуваха на една сцена. По време на концерта Арт център „Кърнолски“ връчи наградите „Сърцето на София“ и „Сърцето на България“. Отличията се присъждат на личности, неправителствени организации и компании, заслужили признание с творчеството си и обществената си дейност в полза на децата.

От името на г-н Иван Станчов наградата получи г-жа Аглика Маркова, дългогодишен културен аташе в Българското посолство в Лондон и близък сътрудник на посланик Станчов. В речта си при получаването на наградата тя каза:

„Уважаеми Снежана и Димитър Кърнолски, уважаема г-жо Попова, уважаеми присъстващи, дори не можете да си представите колко почетена се чувствам, че ми се разреши да получа тази награда. Наградата се нарича „Сърцето на България“ и е извънредно подходяща за човек като г-н Станчов, чието сърце принадлежи на България. Затова приемам наградата от негово име и от името на всеотдайния екип на „Карин дом“ с убеждението, че рядко могат да се намерят по-достойни носители на тази награда“.

Снимки: Арт център „Кърнолски“

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни