За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Приключи съвместното следдипломно обучение на МУ- Варна и Карин дом

15 февруари 2018

В периода 07-09 .02.2018 г. се проведе съвместно следдипломно обучение на МУ-Варна и Карин дом на тема „Характеристики на Аутизма. Диагностика. Терапевтични методи и подходи в детска възраст“.

Курсът беше предназначен: за логопеди, психолози, специални педагози, рехабилитатори, кинезитерапевти, педагози, социални работници, медицински сестри, педиатри, общопрактикуващи лекари.

На обучението присъстваха повече от 40 специалиста от цялата страна. През първия ден те се запознаха с някои новости в медицината, свързани със състоянието Аутизъм . През другите два дни специалистите от Карин дом – Николета Йончева  (логопед) и Андреус Андеу ( кинезитерапевт ) проведоха практически обучения на специалистите. Някои от засегнатите теми на практическите обучения бяха: „Обследване и наблюдение на деца от Аутистичния спектър“, „Сензорно-моторно развитие и специфики при деца от Аутистичния спектър. Какво можем да наблюдаваме и как да реагираме ?“ , „Триада – родител,специалист, дете“ и „Избирателно хранене“.

Бяха разгледани и обсъдени различни казуси. Специалистите успяха да припознаят себе си и да научат как да приложат нови практики и тънкости в работата с децата и семействата. По време на обучението впечатление направиха общите предизвикателства и повишеният интерес към активната роля на родителите и обучението на децата в детските градини и училищата.  

Повече за предстоящите обучения на Карин дом, одобрени от МОН, можете да видите ТУК.

 

Снимка: Карин дом

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни