» Монтесори Къща в Карин дом обявява полудневен прием на деца
За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Дарителска кампания:
Да осигурим терапия на 20 деца на възраст от 0 до 3 годинки

Early Intervention Session

Карин дом стартира инициатива за набиране на средства в платформата Global Giving

Donate Now

Монтесори Къща в Карин дом обявява полудневен прием на деца

15 февруари 2018

Монтесори Къща в Карин дом обявява полудневен прием за деца на възраст от 2 до 5г. Разположена в сърцето на Морската Градина, Монтесори Къщата на Карин дом предоставя възможност на децата да играят на чист въздух сред природата, да се запознаят с разнообразие от цветя, растения и билки. Заниманията на децата се провеждат в отлично организирана Монтесори среда и оригинални учебни материали.

Групата включва до 15 деца на възраст от 2 до 5г. в адаптирана за тях Монтесори среда, която осигурява свободата на всяко дете да развива своя потенциал. Карин дом е възприел модел за работа Монтесори от 2001 година. С децата работят по метода Монтесори педагози и помощник-възпитатели, към екипа има и медицинска сестра. Децата усвояват необходими за живота практически умения, обогатяват своя речников запас, творят, активно изследват света с помощта на сетивата и развиват своите математически представи. В Монтесори Къщата, децата се запознават и с българските традиции и обичаи, провеждат кулинарни, музикални и арт занимания с природни материали, бои и др.

Монтесори Къща разполага с просторна зала за занимания, три зони за игра на открито (две детски площадки и пясъчник), вътрешен салон за студените дни, спално помещение. Екипът на Монтесори Къща в Карин дом провежда разходки с децата в Морската градина, посещения на куклен театър, както и на забележителности във Варна.

За повече информация се свържете с нас на тел: 0879 214 765 – Росица Димова

и на тел: 0879 835 043 – Светла Тодорова. Срок за подаване на документи – 28 февруари 2018г.

Задължително условие за прием e детето да има всички имунизации.

Карин дом сe намира в Морската градина на Варна, близо до търговски център ПаркМарт. В края на Алеята на спортната слава. Градски транспорт до Карин дом: автобуси с номера 8, 9, 14, 118, 118 А, 148.

Повече за Мария Монтесори

Д-р Мария Монтесори (1870-1952г) е доктор по медицина, учен, психолог, антрополог, оригинален и брилянтен педагог, хуманист и философ. Номинирана е три пъти за Нобелова награда за мир. Мария Монтесори създава възпитателен метод, основаващ се главно върху развиването на усещанията. Нейните педагогическите занимания са буквално революционни идеи за времето си и качествено променят представата за възпитанието на децата до момента. “На нас ще ни трябват 60 години усилен труд, за да постигнем онова, което детето постига само за първите три години от своя живот” – тези думи на Мария Монтесори показват най-добре, защо е важно да инвестираме в първите години от живота на своето дете.