За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Посещение на специалисти на Карин дом в „Международно Монтесори училище“ – Тулуза

4 юни 2019

По покана на Феодора Станчоф, в периода 20.05.- 24.05.2019г. Росица Димова и Светла Тодорова( педагози в Монтесори къща в Карин дом) посетиха „ Международно Монтесори училище“ в близост до град Тулуза- Франция.

По време на посещението специалистите ни наблюдаваха работата в две възрастови групи, като своя опит и практика споделиха Мелани (възрастова група 0-3г) и Натали (възрастова група 3-6г), както и целият екип, работещ в училището. По време на посещението си, нашите педагози се включиха в Монтесори обучението и цялостния работен процес (организацията на учебния ден, презентация на Монтесори материали, идеи за изработка на Монтесори материали).

Посещението впечатли не само с споделените практически умения, но и с докосването до различната култура на общуване между учител- дете, учител- родител, родител- дете, както и с духа на град Тулуза.

Феодора Станчоф е дъщеря на основателя на Карин дом и видния български филантроп – г-н Иван Станчов. Завършила е своето обучение през 1991г. в Лондонския център на Международната Монтесори асоциация и е съосновател и Монтесори педагог в „Международното Монтесори училище“ в Тулуза, Франция. Феодора участва активно като Монтесори специалист в беседи и уъркшопове във френски центрове за подготовка на учители. Благодарение на нея започва и въвеждането на философията на Монтесори в Карин дом още през 2000 г. като тя продължава обучението на екипа и досега. Карин дом прилага метода Монтесори от 2000г. при деца със специални потребности.  Сигурни в работещия модел, през 2011 година организирахме и Монтесори къща, която приема деца на възраст от 2 до 5 годишна възраст.

Благодарим на Феодора Станчоф и екипът й за подкрепата и гостоприемството!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни