За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

ПИКНИК за официално откриване на Младежко пространство за предприемачество и екология

29 август 2019

След проведените тренинги и практически работилници, дойде време и да споделим крайния резултат от първия по-мащабен етап на проект – физически обособено място, на което младите и активни хора могат да се срещат, да обменят идеи и да реализират кампании и инициативи за положителни промени в общността.

69181580_451214952414527_7761589022991843328_n

С екипа по организацията на Фестивал „Усмихни се, Карин дом“ 2019г запознахме младежите със зоните на фестивала, нуждата от доброволци и възможностите за участие като такива. Как едно мащабно събитие се стартира от група доброволци и вече пета година се разпознава като едно от най-големите благотворителни събития във Варна.

Младежите се запознаха и с принципите и методиката, както и основните документи при писане на мини-проекти и формуляри и платформи за набиране на доброволци.

DSC_3737Мария Атанасова – координатор доброволци в Социалната чайна, разказа за работата си с доброволци и най-често срещаните трудности при намиране и задържане, мотивацията и как да намерим своята кауза. Благодарение на организирането на ателиета с децата от ЦНСТ, Мария е имала възможността да се сблъска с различни характери, съдби и мечти и този изключително ценен опит беше интересен за младежите. В неформална обстановка се обсъди именно как да намерим „своята кауза“ и защо е важно да се включваме в разнообразни мисии и инициативи.

Осигурихме свежи напитки, плодове и обяд и всеки се сдоби с доброволчески комплекти от стъклена бутилка за любимата напитка и Наръчник на доброволеца § Доброволчески дневник в удобна еко чанта, които да им помогнат в разпространяването на добрите практики за устойчив и природосъобразен начин на живот, както и да могат систематизирано да вписват своите доброволчески идеи, кампании и задачи. От своя страна те споделиха идеите си и обсъдихме как могат да бъдат реализирани в рамките на проекта.

Може да се присъедините към фейсбук групата Кариндомски доброволци 
за актуална информация и възможности за участие в предстоящи събития и инициативи.

Проектът на Карин Дом „Младежко пространство за предприемачество и екология“ се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна – програма „Младежки проекти – 2019“, а събитията по проекта са насочени към младежи на възраст 15-29г, които се вълнуват от темите за социалното предприемачество и природосъобразното мислене и тяхното съчетаване в полезни, дългосрочни и устойчиви дейности с положителен ефект върху средата и обществото.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни