За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Първа конференция за представяне на подхода Реджо Емилия

29 август 2019

Реджо е образователна философия с корени в съвременната наука, хуманизма, изкуството и дигитализацията. През 1991г. е определена с доклад на Юнеско като най-добър образователен подход за ранното детство. Международната мрежа на Reggio Children – фондацията, която разпространява подхода по света – е активна в над 30 държави в 6-те континента, а събитието “Образът на детето” ще постави за първи път и България на картата на най-съвременния стандарт в сферата на ранното образование.

Събитието ще се проведе на 28-ми Септември от 10:00 до 18:00ч, Морско казино – Варна

Повече информация и регистрация TYK 

Информация във фейсбук ТУК

Презентатори:

  • Клаудиа Джудичи, президент на Reggio Children. Клаудиа Джудичи е психолог. От 1995 до 2007 г. работи като педагогически лидер в предучилищните и детски центрове на Istituzione – Община Реджо Емилия, а от 2009 до 2016 г е техен председател. От 1996 г. работи в областта на научните изследвания и професионалното развитие на Фондацията Reggio Children. През февруари 2016 г. е назначена за нейн председател. Клаудия Джудичи е координирала, участвала и сътрудничила в различни изследователски проекти с университети и центрове в Италия и в чужбина (сред които Харвардския университет, Университета на Ню Хемпшир, Чикагския университет, CARE – European Early Childhood Education and Care, ISOTIS – интегрирано образование и социална подкрепа за справяне с неравенствата в обществото), в областите: дидактика, процеси на обучение на деца, оценка в образованието, педагогическа документация, участие на семейството. Тя е член на работни екипи на Италианското образователно министерство за оценка и реформа на образователните услуги за възрастта 0-6 години.
  • Емануела Веркали е част от управленския комитет на Reggio Children / International Centre Loris Malaguzzi. Работи в международния офис на Reggio Children от 2000 г., като понастоящем е координатор на международната мрежа и отговаря за международните отношения на Фондацията. От 2003 г. координира изложбата “The Hundred Languages of Children”, която има версии на пет различни езика, както и най-новата изложба “The Wonder of Learning – The Hundred Languages of Children”.

Основни партньори: Детската къща и Фондация за образователна трансформация.

С подкрепата на: Фондация Темпо, International School Uwekind, Карин дом, Beehive Daycarе, Коопакадеми, Училище Френе Бургас, Издателство Carrot, Технократи

Партньори за настаняване: Blue Jasmine Guesthouse, Трите делфина, Бутик хотел Хай, Хостел Мусала

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни