За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Пътешествие във времето. Споделете Вашата история за доброто!

24 март 2017

Скъпи приятели, любознателни пътешественици, любители на историята и вярващи в доброто!

Включете се в нашето пътуване във времето и споделете Вашата история. Разкажете ни за интересни събития и личности, оставили спомен с добрите си дела, за да ги направим достояние на повече хора и вдъхновим следващите поколения.

Във връзка с проекта на Карин дом „Посланици на доброто“, финансиран от America for Bulgaria, планираме да открием вдъхновяваща експозиция в сградата на Карин дом – Варна. На запалените любители на природата ще предложим уроци по ботаника и орнитология в градината на Карин дом.

Тази историческа препратка и среща с историята на видни български дарители и филантропи, ще покаже примера, родолюбието и дарителството през годините във Варна. Ще се стремим не само да обогатим историческите познания на децата, младежите, всички наши съграждани и гости на Варна, но и да покажем, че всеки може да твори добро, а силата да даряваш и умееш да обичаш се възпитава още от семейството.

Експозицията ще заложи на интересни факти и събития от живота на фамилия Станчови, които ще бъдат пресъздадени по интерактивен и вдъхновяващ начин. Ще разкажем повече за потомствения дипломат, филантроп и вдъхнал живот на идеята „Карин дом“ – Иван Станчов.

Помогнете ни да съберем още интересни факти и истории за доброволчество и благотворителност, свързани с град Варна!

Сигурни сме, че знаете или сте чували разказите за истории и постъпки на хора, които са допринесли за промяна в града, сега или преди десетилетия? Изградили са паметник, възстановили са църква, училище, музей или детска площадка? Дарили са имот, който е историческа или архитектурна забележителност?

Потърсете, разпитайте, споделете! Приемаме текстове, снимки, аудио- и видеозаписи. За предпочитане са личните или фамилни истории.

Можете да се включите и като доброволци, като се запознаете разгледате, проучите и изберете интересни факти и истории от нашия архив.

Може да отидете и в библиотеката, там със сигурност ще намерите интересни и малко известни факти, свързани с дарителството във Варна!

Поканете в това пътешествие във времето и Ваши приятели, роднини, съученици.

Включете се! Пишете ни на имейл: draykova@karindom.org до 14 април 2017г.

На снимката: Княз Фердинанд I, Доростоло-Червенският митрополит Григорий (седнал), архимандрит Василий (бъдещ митрополит, възпитател на княз Борис), Княгинята-майка Клементина Орлеанска и други в дома на дипломата Димитър Станчов (прав в центъра). Горе на стълбите – придворната дама Анна дьо Грено, до нея Граф Робер дьо Бурбулон – личният секретар на княза, Свищов, 1890 г

Снимка: www.lostbulgaria.com

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни