» Пътешествие във времето. Споделете Вашата история за доброто!
За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Дарителска кампания:
Да осигурим терапия на 20 деца на възраст от 0 до 3 годинки

Early Intervention Session

Карин дом стартира инициатива за набиране на средства в платформата Global Giving

Donate Now

Пътешествие във времето. Споделете Вашата история за доброто!

24 март 2017

Скъпи приятели, любознателни пътешественици, любители на историята и вярващи в доброто!

Включете се в нашето пътуване във времето и споделете Вашата история. Разкажете ни за интересни събития и личности, оставили спомен с добрите си дела, за да ги направим достояние на повече хора и вдъхновим следващите поколения.

Във връзка с проекта на Карин дом “Посланици на доброто”, финансиран от America for Bulgaria, планираме да открием вдъхновяваща експозиция в сградата на Карин дом – Варна. На запалените любители на природата ще предложим уроци по ботаника и орнитология в градината на Карин дом.

Тази историческа препратка и среща с историята на видни български дарители и филантропи, ще покаже примера, родолюбието и дарителството през годините във Варна. Ще се стремим не само да обогатим историческите познания на децата, младежите, всички наши съграждани и гости на Варна, но и да покажем, че всеки може да твори добро, а силата да даряваш и умееш да обичаш се възпитава още от семейството.

Експозицията ще заложи на интересни факти и събития от живота на фамилия Станчови, които ще бъдат пресъздадени по интерактивен и вдъхновяващ начин. Ще разкажем повече за потомствения дипломат, филантроп и вдъхнал живот на идеята “Карин дом” – Иван Станчов.

Помогнете ни да съберем още интересни факти и истории за доброволчество и благотворителност, свързани с град Варна!

Сигурни сме, че знаете или сте чували разказите за истории и постъпки на хора, които са допринесли за промяна в града, сега или преди десетилетия? Изградили са паметник, възстановили са църква, училище, музей или детска площадка? Дарили са имот, който е историческа или архитектурна забележителност?

Потърсете, разпитайте, споделете! Приемаме текстове, снимки, аудио- и видеозаписи. За предпочитане са личните или фамилни истории.

Можете да се включите и като доброволци, като се запознаете разгледате, проучите и изберете интересни факти и истории от нашия архив.

Може да отидете и в библиотеката, там със сигурност ще намерите интересни и малко известни факти, свързани с дарителството във Варна!

Поканете в това пътешествие във времето и Ваши приятели, роднини, съученици.

Включете се! Пишете ни на имейл: draykova@karindom.org до 14 април 2017г.

На снимката: Княз Фердинанд I, Доростоло-Червенският митрополит Григорий (седнал), архимандрит Василий (бъдещ митрополит, възпитател на княз Борис), Княгинята-майка Клементина Орлеанска и други в дома на дипломата Димитър Станчов (прав в центъра). Горе на стълбите – придворната дама Анна дьо Грено, до нея Граф Робер дьо Бурбулон – личният секретар на княза, Свищов, 1890 г

Снимка: www.lostbulgaria.com