За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Открити уроци по орнитология за деца в Карин дом

6 юни 2017

В един по-различен урок се включиха децата от  Международно Френското Училище Варна, Частно Основно Училище Мечтатели и учениците от клуб „Млад турист“ към СУ „Димчо Дебелянов“ – открити уроци по орнитология.

Образователна инициатива, организирана от Карин дом, имаше за цел учениците да излязат от класните стаи, за да видят и изследват света около тях. Сред красивата градина на Карин дом, която е естествената среда на много птици, Радослав Молдовански – специалист биолог от Българското дружество за защита на птиците, запозна децата с най-често срещаните у нас птици и техния начин на гнездене, отглеждане на малките, любима храна, както и кои са застрашените видове в България.

Децата се заинтригуваха от различните къщички за птици и прилепи и как могат да ги направят, за да привлекат определени видове обитатели. Намаляването на броя на дървета в градовете, неизбежно води и до „жилищна криза“ за птиците, която бихме могли да намалим с поставянето на къщичките на подходящи места.

Уроците по орнитология се реализираха по проект „Посланици на доброто“ на Карин дом и с финансовото съдействие на Фондация „Америка за България“. По същия проект Карин дом планира и откриването на музей „Посланици на доброто“ . Музеят ще бъде разположен в конферентната ни зала и ще разкаже на посетителите за дарителството през годините. По интересен и интерактивен начин ще се стремим да въвлечем младите хора в добрите дела, направени през различни периоди и да им покажем , че тези дела трябва да се помнят и да ни вдъхновяват и в наши дни. Експозицията ще е насочена към ученици и техните преподаватели, които искат да направят своя по – различен „час на класа“ или ден „без учебници“, както и към туристически групи,

Откриването на музея „Посланици на доброто“  ще стане на 8-ми юли, когато ще бъде отбелязана и годишнината от създаването на Карин дом от бившия дипломат и голям дарител Иван Станчов.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни